Dr. Nogalo: ‘Crkva je stala na stranu pravde, a narod prepoznao da se borim za najugroženije – djecu’

Na slici Boro Nogalo.foto HINA/ Tomislav PAVLEK/tp

Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa koncila, u svojoj je kolumni, komentirajući smjenu Bore Nogala, ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, ustvrdio kako je u tom slučaju – pregažena istina i pravda.

“Ne može opstati država u kojoj je lažna optužba dovoljna za skidanje nečije glave, odnosno država u kojoj lažna optužba uživa snagu očite istine te se onda po njoj postupa ostavljajući zainteresiranu javnost u neznanju i zabludi, piše, između ostalog, Miklenić te dodaje:

“U slučaju Srebrnjak nije žrtva samo smijenjeni ravnatelj, nego je žrtva istina, koja je grubo pogažena, iznakažena i prognana, a u drugom koraku žrtva je i pravda. Koliko je malo važna istina očituje i činjenica da inspekcija Ministarstva zdravstva i HZZO-a nije deset dana objavila javnosti što je otkrila na Srebrnjaku.”

> (VIDEO) Dr. Nogalo: ‘Nalaz zasad pokazuje da sam nepravedno i nezakonito smijenjen’

> Je li ravnatelj DB Srebrnjak doc. Nogalo smijenjen zbog vlasništva nad Brestovcem i 80.000 kvadrata u podsljemenskoj zoni?

Potporu iz crkvenih redova za Večernji list komentirao je smijenjeni ravnatelj Nogalo.

“Nije samo Glas koncila kao glasilo Kaptola, već su svi mediji i narod stali na stranu istine i pravde, a protiv korupcije i svega što se događa i oko moje smjene u Dječjoj bolnici Srebrnjak. Svi su se digli na određeni način, a naravno da je moralo reagirati i glasilo koje promiče moral, etiku, ljudskost te je protivno pohlepi, bezakonju, jednom riječju – divljem zapadu. Crkva je stala na stranu pravde. To je još jedan pozitivan dio mozaika, u odnosu na onaj negativan koji čine ljudi poput Borisa Labara i Joze Miličevića, predstavnika Grada u Upravnom vijeću bolnice koji su glasali za moju smjenu, a trebali bi biti moralne vertikale. Napravili su to što su napravili, a i dalje se događa silovanje zakona, ljudskosti i poštenja. Nema razgovora i argumenata sa strane grada i ministarstva, a narod je prepoznao da sam stao u poziciju borbe za one najugroženije, a to su djeca”, kaže Nogalo i dodaje:

“Ovdje je najprije riječ o djeci, znamo koliko se borimo s problemom nataliteta, a onda se ovakve stvari događaju u jednoj dječjoj bolnici. Polučili smo mnogo uspjeha, stekli smo velik ugled, referentnog centra, akreditirane bolnice, a između ostalog, naša bolnica povukla je najviše novca iz EU fondova.”

Nogalo je komentirao i činjenicu da nalaz inspekcije ne izlazi u javnost.

“Riječ je o udruživanju radi počinjenja nečeg, a znamo da je velik ulog vezan uz bolnicu Srebrnjak, od projekta, Brestovca, zemljišta… Što se drugo može zaključiti ako ministarstvo službeno ne želi objaviti dokument koji donosi istinu, a ekipa koja predstavlja grad smjenjuje mene na temelju lažnih optužbi. I ako se zna da jedino što nije bilo u redu je zapravo Upravno vijeće bolnice koje nije konstituirano po zakonu jer je trebalo imati sedam članova te nije donijelo statut.”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Večernji list