Je li slovenski izbornik velikom pogreškom svojoj reprezentaciji oduzeo polufinale? ‘Još smo u igri, još smo živi i idemo se boriti’

Foto: fah

Slovenci su sve do dramatične utakmice protiv Mađarske u drugom krugu Europskog rukometnog prvenstva bili u dobitnoj situaciji. Svi su ih već vidjeli u samoj završnici, među četiri najbolje momčadi Starog kontinenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neočekivanim porazom od Mađarske 28:29 zakomplicirali su sami sebi život i za plasman u polufinale, u kojem čekaju Hrvati i Španjolci, ne nužno tim redoslijedom, vjerojatno će trebati pobjede protiv Portugala danas od 16 sati i sutra od 18:15 protiv sjajne Norveške, koja vodi u skupini sa svih šest osvojenih bodova i igrom se prometnula u jednog od najvećih favorita Eura, uz Španjolsku, dakako.

Dakle, Norveška ima šest bodova, Slovenija i Mađarska po četiri boda, Island i Portugal po dva boda.

Nakon poraza od Mađarske Slovenci traže krivce za poraz, a neki su ga našli u izborniku Ljubomiru Vranješu, koji je tri četvrtine utakmice na klupi držao Deana Bombača, igrača koji je primjerice Islandu dao devet golova i imao nevjerojatnih deset asistencija. Slovenski mediji okomili su se na izbornika svoje reprezentacije, koji se pokušao opravdati činjenicom da je turnir dugačak te da trebaju dosta kvalitetnih igrača. Međutim, turnir će za Slovence biti dugačak onoliko koliko će oni ostati u turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne mislim da je Miha Zarabec igrao loše u prvom poluvremenu, ali nakon 10-15 minuta u drugom dijelu napravili smo izmjenu. Mislim da morate koristiti cijelu momčad, a ja imam dobre igrače. Ranije tijekom turnira stavili smo ogroman pritisak na nekoliko igrača i sad je bilo vrijeme da vidimo neke druge na djelu”, rekao je, pravdajući se, slovenski izbornik, dodavši kako je možda ipak trebao ranije promijeniti nešto na golu.

Ekipa24 iz Slovenije navodi kako je slovenski izbornik, Ljubomir Vranješ, pokušao ispraviti svoju pogrešku kada je petnaest minuta prije kraja uveo Bombača, no, zaostatak Slovenci ipak nisu uspjeli anulirati.

“Nevjerojatna je odluka Vranješa da na klupi čak 45 minuta drži igrača koji mu je ključni igrač i jedan od najboljih igrača Europskog prvenstva. Na kraju je zbog toga izgubio”, i švedski mediji pišu o pomalo nevjerojatnoj, svakako teško shvatljivoj, odluci slovenskog izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane toliko puta spomenuti Dean Bombač, svjestan da se prošlost ne može promijeniti, pokušava spustiti tenzije te je pozvao igrače da u nadolazećim utakmicama ne gube samopouzdanje. Uostalom, ništa još nije gotovo, Slovenci mogu pobijediti Portugal, no, bit će im puno teže protiv razigrane Norveške.

“Bilo mi je teško nakon utakmice, nisam puno spavao. Izgleda da mi nikad ne možemo ići lakšim putem. Sad ćemo pokazati jesmo li pravi, jesmo li pobjednici. Vjerujem da jesmo. Samo nas medalja zanima. Stavili smo se u tešku situaciju, shvatili smo da nismo nepobjedivi i sad se moramo izvući”, smatra Bombač, koji je u autobusu suigračima održao i motivacijski govor:

”U svlačionici smo svi gledali samo u pod. Međutim, čim sam ušao u autobus, rekao sam im: ‘Što je, tu je. Dižemo glavu, moramo se odmah oporaviti, a ne ponašati se kao da smo umrli. Još smo u igri, još smo živi i idemo se boriti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.