Dr. Nogalo za Narod.hr nakon što ga je Grad Zagreb optužio za nadriliječništvo: ‘To je gnjusna kleveta’

Foto: snimka zaslona

„Ne možeš se baviti nadriliječništvom i u isto vrijeme biti centar izvrsnosti Ministarstva znanosti, centar izvrsnosti Europske unije. Imati najveći znanstveni projekt u državi, dobiti status klinike i, na kraju, što je najviši nivo kvalitete – akreditacija, mi smo u potpunosti međunarodno jedina akreditirana bolnica u javnom sustavu, dakle najviši nivo kvalitete i najviši nivo štićenja sigurnosti pacijenta. Ovo je jedna gnjusna kleveta. Naravno da će naša tijela sad reagirati, posebno Stručno vijeće. Ići će naše tužbe za klevetu.“, istaknuo je za Narod.hr nedavno ekspresno smijenjeni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak dr. sc. Boro Nogalo, nakon što je Grad Zagreb podnio prijavu protiv njega tvrdeći da se u bolnici događalo – nadriliječništvo.

Na današnjoj tematskoj sjednici Odbora za zdravstvo i kontrolu Zagrebačke gradske skupštine, održane zbog smjene ravnatelja DB Srebrnjak Bore Nogala, zamjenica gradonačelnika, Jelena Pavičić Vukičević, Nogala i bolnicu prozvala je za nadrilječništvo.

Smijenjeni ravnatelj dr. Boro Nogalo ponovio je da mu je ostavka namještena i da odluka o razrješenju koju je donijela desna ruka Milana Bandića – dr. Ana Stavljenić Rukavina nije po zakonu jer bolnica u zakonskom roku nije donijela statut.

“Ova priča o mojoj smjeni koja je definitivno protuzakonita i montirana. Ne znam jesu li to podvala, ali svakako ste donijeli određene zaključke na osnovu nepotpune dokumentacije”, kazao je Nogalo tijekom sjednice.

“Upravno vijeće i ja osobno radili smo sukladno statutu i zakonu”, odgovorila je Ana Stavljenić Rukavina. “Mi smo zaključili iz nalaza HZZO-a da su se bavili u bolnici nadriliječništvom. Ja znam da je Nogalu to smiješno. Bit će mu još smiješnije s obzirom na kaznenu prijavu koju smo u utorak podnijeli”, dodala je zamjenica gradonačelnika Pavičić Vukičević.

„Jelena Pavičić Vukičević trebala je štititi interese bolnice“

„To vam je kada zamjenica gradonačelnika, pedagoginja, ocjenjuje rad jedne bolnice“ – rekao je dr. Nogalo za naš portal i nastavio:

„To je jedna gnjusna laž, jedna gnjusna kleveta.“

„U ovoj situaciji ona je, kao naša nadređena, kao ona koja govori u ime osnivača bolnice, trebala je štititi interese bolnice, štititi interese djece. Ovo je teško uznemiravanje javnosti, i zaposlenika – svih nas koji predano radimo i koji smo dobili velike projekte. To je isto tako ugrožavanje jednog velikog projekta.“ – istaknuo je dr. Nogalo.

Zatim je dodao:

„Dakle, ne možeš se baviti nadriliječništvom i u isto vrijeme biti centar izvrsnosti Ministarstva znanosti, centar izvrsnosti Europske unije. Imati najveći znanstveni projekt u državi, dobiti status klinike i, na kraju, što je najviši nivo kvalitete – akreditacija, mi smo jedina u potpunosti međunarodno akreditirana bolnica u javnom sustavu, dakle ,najviši nivo kvalitete i najviši nivo štićenja sigurnosti pacijenta.

Naravno da će naša tijela sad reagirati, posebno Stručno vijeće. Ići će naše tužbe za klevetu. Ovo je tška kleveta i teško uznemiravanje javnosti i ugrožavanje naših pacijenata i zaposlenika, a i održavanja ovog velikog projekta.“

Također je rekao:

„Zamislite što će biti kad veleposlanici prate naše medije – kad oni shvate da su dali 60 milijuna ustanovi koja se bavi nadriliječništvom…“

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr