Novi problemi za Linu Červara uoči Europskog prvenstva: Nakon Štrleka otpala i njegova zamjena

Foto: fah

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom su pripreme za Europsko prvenstvo, a onda i sam nastup na turniru. Nakon dugo vremena na jedno veliko natjecanje, barem ako je suditi prema trenutnoj situaciji, hrvatski rukometaši ne odlaze praćeni bombastičnim najavama, ne spominje se zlato, čak ni medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Europskom prvenstvu neće biti iz poznatih razloga Manulela Štrleka, a sada se izbornik Lino Červar suočio s novim problemima. Naime, Štrlekova zamjena, lijevo krilo hrvatske muške rukometne reprezentacije, Lovro Mihić, propustit će Europsko prvenstvo u Austriji, Švedskoj i Norveškoj od 9. do 26. siječnja sljedeće godine zbog ozljede koju je zadobio u utorak navečer na prvom treningu nakon okupljanja reprezentacije, objavio je Hrvatski rukometni savez

Novi su to problemi za hrvatskog izbornika Linu Červara, koji je najavio oproštaj od reprezentacije nakon Olimpijskih igara iduće godine u Tokiu.  Prema prvim informacijama došlo je  puknuća prednjeg talofibularnog ligamenta, točnije glavnog stabilizatora zgloba. Drugim riječima, član poljske Wisle nosit će longetu tjedan dana, a nakon toga će krenuti s rehabilitacijom koja će potrajati oko šest tjedana.

Usprkos tome HRS je odlučio Mihića zadržati uz reprezentaciju dok je ona na pripremama u Zagrebu te Poreču kako bi imao maksimalnu medicinsku skrb. Nakon svega Lini Červaru ostaju za poziciju lijevog krila Valentino Ravnić, Marin Jelinić i David Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Hrvatska će na Europskom prvenstvu u prvom krugu igrati u Grazu, u skupini su nam protivnici Crnogorci 9. siječnja, 11. siječnja u 2. kolu Hrvatska će igrati protiv Bjelorusije, a u posljednjem trećem kolu grupne faze protiv Srbije 13. siječnja. Plasman u drugi krug, koji će se igrati u Beču, izborit će prve dvije reprezentacije u grupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.