Dr. sc. Ljiljana Zmijanović pristupila Domovinskom pokretu Miroslava Škore

Foto: Ljiljana Zmijanović

Dr. sc. Ljiljana Zmijanović, javnosti najpoznatija kao bivša voditeljica Službe za prezentaciju NP Krka pristupila je Domovinskom pokretu te će na predstojećim parlamentarnim izborima biti kandidatkinja na listi u 9. izbornoj jedinici, poručili su iz Domovinskog pokreta.

Hrvatska braniteljica dr. sc. Ljiljana Zmijanović pristupila je Domovinskom pokretu te će na predstojećim parlamentarnim izborima biti kandidatkinja na listi u 9. izbornoj jedinici, priopćili su iz Domovinskog pokreta.

‘Sloboda odabira je ona koja nas određuje kao ljude, a moj odabir je Domovinski pokret. Želim dati doprinos Domovini koja se voli svakim udahom, svakom riječju i svakim djelom’, objašnjava Ljiljana Zmijanović zašto se priključila Domovinskom pokretu, prenosi T-portal.

Hrvatska braniteljica i doktorica znanosti

Doktorica je društvenih znanosti u polju ekonomije, bila je vojnikinja u Domovinskom ratu od 1991. do 1993. godine (elitne postrojbe-borbeni sektor). Od 1997. do 2009. godine bila je voditeljica Službe za prezentaciju NP Krka, a uz to bila je voditeljica više projekta, znanstvenih ekspedicija i ekoloških programa. Članica je Hrvatskog društva ekonomista i Ronilačkog kluba veterana 4GBR, a dobitnica je i Povelje FEST-a „Zasluge za turizam“ 2002. i 2003.

Podsjetimo, doktorica znanosti i hrvatska braniteljica Ljiljana Zmijanović, jedna od kandidata za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka zbog rezultata natječaja uložila je žalbu Upravnom sudu u Splitu te je zatražila upravni nadzor od Ministarstva uprave. Dr. sc. Ljiljana Zmijanović bila je jedina doktorica znanosti među kandidatima, s doktorskom dizertacijom koja se bavi upravo temom zaštićenih područja, a usto ima status nezaposlene hrvatske braniteljice, na koje se također pozvala prilikom natječaja.

Umjesto nje, radno mjesto dobila je Nella Slavica koja je istodobno bila članica dviju stranaka, HDZ-a i HNS-a. Nakon što je njena žalba prihvaćena, a sud je poništio natječaj ministar zaštite okoliša Tomisav Ćorić po drugi puta je donio rješenje o imenovanju Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka; iako je u cijelosti je prepisala Koncepciju rada i razvoja.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr