Dr. sc. Pende: Tedeschi u svom ‘povijesnom’ govoru nije izašao s optužbama protiv frenda Milanovića, ali je, poput njega, sve začinio engleskim jezikom

Foto: H. Pende, snimka zaslona; fotomontaža: narod.hr

“Znam naše medije i njihove kriterije važnosti, ali hajde, idem pogledat što je to čovjek tako značajno rekao jer na sekundu sam pomislio da je izašao s ozbiljnim optužbama protiv svojeg frenda Milanovića, možda Plenkovića (…) ; možda je napokon otkrio kako je zaradio svoj prvi milijun kuna početkom 1990-tih (…)?

Kad ono: ništa od svega toga, a ni slično tome. Najveći “šok” izazvala je izjava kako su Hrvati okorjeli rasisti, kako bi vješali crnce, Srbe bacali u more te kako u Azijate upiremo prstom. (…) sve je naravno bilo začinjeno engleskim jezikom (CEO, Bullshit, so what ..), jer kakav je to povijesni govor poslovnog čovjeka koji je ograničen samo na hrvatski jezik? Izgleda da naša “elita” u svim tim bjelosvjetskim razgovorima za čas zaboravi svoj jezik pa je i njegov frend Milanović prilikom gostovanja kod Ace face naciji poručio što je “legacy” njegove vladavine… sve u svemu – bullshit” – poručio je dr. sc. Hrvoje Pende komentirajući govor Emila Tedeschija na konferenciji “Poduzetnički mindset”, koja se održala u zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, a o kojoj su mediji mnogo pisali.

Objavu dr. sc. Hrvoja Pendea u nastavku prenosimo u cijelosti.

Povijesni govor 

“Mediji kažu da svi pričaju o jučerašnjem govoru g. Tedeschija. Znam naše medije i njihove kriterije važnosti, ali hajde, idem pogledat što je to čovjek tako značajno rekao jer na sekundu sam pomislio da je izašao s ozbiljnim optužbama protiv svojeg frenda Milanovića, možda Plenkovića, možda je otkrio neku super tajnu iz HNB-a, otkrio rješenje za prestanak demografske katastrofe, dao insajdersku informaciju s tajnog sastanka ruske mafije i nekog od predsjedničkih kandidata; možda je napokon otkrio kako je zaradio svoj prvi milijun kuna početkom 1990-tih (kad je vrijeme za poslovni uzlet u RH bilo najbolje)?

Kad ono: ništa od svega toga, a ni slično tome. Najveći “šok” izazvala je izjava kako su Hrvati okorjeli rasisti, kako bi vješali crnce, Srbe bacali u more te kako u Azijate upiremo prstom. Nešto slabiji učinak u medijima proizvela je izjava kako se na Sveučilištu u Zagrebu dosta “lupeta” te da Bandiću nije trebalo dati počasni doktorat (da je to u stvari katastrofa), itd itd… sve je naravno bilo začinjeno engleskim jezikom (CEO, Bullshit, so what ..), jer kakav je to povijesni govor poslovnog čovjeka koji je ograničen samo na hrvatski jezik? Izgleda da naša “elita” u svim tim bjelosvjetskim razgovorima za čas zaboravi svoj jezik pa je i njegov frend Milanović prilikom gostovanja kod Ace face naciji poručio što je “legacy” njegove vladavine… sve u svemu – bullshit :)”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr