Dr. sc. Sanja Bilač: ‘Promjena izbornog sustava ključni je politički proces koji će dokinuti uspostavljen teror nad narodom’

Foto: fah

Dr. sc. Sanja Bilač, članica Organizacijskog odbora građanske inicijative Narod odlučuje dala je komentar za Slobodnu Dalmaciju, odnosno odgovor na upit novinarke o tome što bi trebalo učiniti u postojećem zakonodavstvu da izborni sustav bude pošteniji, pravedniji.

“Prvo je potrebno odmah raspisati referendum za koji su se ostvarile sve zakonske pretpostavke i za koji su ispoštovane sve procedure temeljem zakona.

Uništavanje kontrolnih lista koje je provelo ministarstvo Lovre Kuščevića potvrđuje da su uništili dokaze o dovoljnom broju prikupljenih potpisa i da ova Vlada više nema legitimitet predstavljati narod nakon ovog skandala.

Ovo je samo mali dio koji nam potvrđuje kako je promjena izbornog sustava ključni politički proces koji će dokinuti uspostavljen teror nad narodom kojemu su ukinuli pravo da izabere vlast kakvu želi. Koalicija na vlasti poglavito između HDZ i SDP koja nema legitimitet i nije formalna – upravlja Hrvatskom. Oni su u potpunosti dokinuli demokratske standarde i razvlastili narod. Promjena izbornog zakona značila bi uspostavu vladavine prava umjesto ovog bezakonja i diktature režima na vlasti.

>(VIDEO) Konferencija GI Narod odlučuje: Kontrolne liste navodno nevažećih potpisa uništene su rezačem papira, a digitalne kopije ne postoje

>Dr. sc. Hrvoje Pende: Strogo povjerljivo – Tko je u Vladi RH smislio i proveo plan poništavanja potpisa za referendum?

>(VIDEO) Skandalozno: Pupovac u Hrvatskom saboru vrijeđao Hrvate i izrugivao katolike!

Svako odustajanje od predloženih promjena izbornog zakona znači betoniranje stanja u kojem se političkim elitama na vlasti, kao što su HDZ i SDP, omogućuje ne samo političko, već organiziranje sličnije kriminalnim organizacijama, umjesto strankama koje polažu račune narodu.

I u konačnici, u Hrvatskoj treba postići demokratski standard u kojem svaki građanin ima jednaka prava, da jednako može biti izabran i da jednako može birati prema svojoj volji.

Zbog toga je posebno važno omogućiti dopisno i elektronsko glasovanje”, zaključila je dr. sc Bilač

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slobodna Dalmacija