Dr. Željka Markić: ‘Kako naputke stranih ambasada staviti iznad demokratski izražene volje hrvatskih građana’

Foto: Fah; fotomontaža: Narod.hr

Ovako dubokoumne misli treba razraditi u “znanstveni članak”. Taman za objavu u časopisu POLITIČKA MISAO. A ako je tamo gužva možda u GLORIJI imaju interesa.. Tema rada: ‘Kako naputke stranih ambasada staviti iznad demokratski izražene volje hrvatskih građana.'”, poručila je dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji, osvrnuvši se na komentar prof. dr. sc. Dejana Jovića da su novi njemački veleposlanik i ‘njegov suprug’ organizirali u Zagrebu prijam povodom nedavnog dana ujedinjenja.

Dr. Željka Markić objavu je popratila i prigodnom oznakom – #Jovicologija

Novi njemački ambasador i njegov suprug organizirali su danas u Zagrebu prijem povodom nedavnog dana ujedinjenja. To da Njemačka u Zagreb pošalje ambasadora koji ima supruga je poruka, posebno onima koji su organizirali referendum o braku kao zajednici samo muškarca i žene“, napisao je prof. dr. sc. Dejan Jović.

Foto: Snimka zaslona

> U ime obitelji zatražila Dejana Jovića da reagira na objavljene neistine u časopisu Politička misao

Podsjetimo, prof. dr. sc. Dejan Jović s Fakulteta političkih znanosti i predavač na Hrvatskom vojnom učilištu svojedobno je bio glavni analitičar tadašnjeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Josipović ga je 2014. smijenio zbog udara na sam temelj hrvatske samostalnosti tvrdnjama da je referendum o neovisnosti Hrvatske bio neliberalan i antidemokratski.

Robert Klinke novi je njemački veleposlanik u Hrvatskoj

Jović je tada u časopisu za politologiju Fakulteta političkih znanosti “Politička misao” ustvrdio kako su referendumi o nezavisnosti u bivšoj Jugoslaviji, osim crnogorskog iz 2006., bili vrlo neliberalni.

“Nije bilo dovoljno slobode. A nema je ni danas. Agresivnost i nasilje bile su glavne karakteristike naših referenduma o nezavisnosti”, ustvrdio je Jović u komentaru pod naslovom “Samo u mitovima svaki narod želi državu. U stvarnosti – ne”.

> U ime obitelji: ‘Zabrinjava podrška dijela akademske zajednice zloupotrebi znanosti Petričušić, Čehulić i Čepe’

Podsjetimo također, Udruga U ime obitelji poslala je početkom srpnja ove godine dopis glavnom uredniku časopisa Politička misao, Dejanu Joviću, glede članka na engleskome jeziku objavljenog u rujnu 2017. godine pod nazivom “Stjecanje političke moći korištenjem struktura prilika: Analiza konzervativnog religijsko-političkog pokreta u Hrvatskoj” autora Antonije Petričušić, Mateje Čehulić i Daria Čepe, jer sadrži niz neistinitih, proizvoljnih i nepotkrijepljenih tvrdnji o U ime obitelji.

> Slučaj Petričušić, Čehulić i Čepo: Dio akademske zajednice podržava zloupotrebu znanosti u ideološke svrhe

U ime obitelji upozorila je glavnog urednika Dejana Jovića na navedena problematična postupanja, na što je on odgovorio da ih ne smatra uvjerljivima – iako pritom nije odgovorio ni na jedan od argumenata U ime obitelji dostavljenih na više od 20 stranica.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr