Drago Krpina zatražio razrješenje s mjesta zamjenika predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a ‘Dr. Franjo Tuđman’

Foto: Privatni album

Drago Krpina zatražio je razrješenje s dužnosti zamjenika predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman”.

Drago Krpina jedan je od utemeljitelja HDZ-a koji je zbog kritike vodstva stranke po pitanju ratifikacije Istanbulske konvencije bio smijenjen s mjesta predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a Zadarske županije. Također je oštro kritizirao vrh HDZ-a na čelu s Plenkovićem nakon izbora za Europski parlament, poručivši da je “bahati pokušaj promjene svjetonazorskog identiteta HDZ-a dobio odgovor biračkog tijela”.

Njegovu zamolbu za razrješenjem u nastavku prenosimo u cijelosti.

Za novog zamjenika predsjednika predložio Tomislava Družaka

“DRAGO KRPINA,
zamjenik predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr Franjo Tuđman“

PREDSJEDNIŠTVO
Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr Franjo Tuđman“

Predmet: ZAMOLBA ZA POKRETANJE POSTUPKA RAZRJEŠENJA S DUŽNOSTI ZAMJENIKA PREDSJEDNIKA ZAJEDNICE UTEMELJITELJA HDZ-a „dr Franjo Tuđman“

Molim Predsjedništvo Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr Franjo Tuđman“ da, u skladu s mjerodavnim propisima pokrene postupak mog razriješenja s položaja zamjenika Predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a „dr Franjo Tuđman“.

U svrhu troškovne i vremenske ekonomičnosti, predlažem da se postupak provede putem telefonskog zasjedanja ili na zasjedanju u „elektronskom formatu“.

Drago Krpina: Bahati pokušaj promjene svjetonazorskog identiteta HDZ-a dobio je odgovor biračkog tijela

OBRAZLOŽENJE

Intenzivno djelovanje, mnogobrojne opsežne i temeljite rasprave o najznačajnijim unutarstranačkim i općepolitičkim pitanjima, brojne prevažne odluke i inicijative koje je Zajednica, u protekle dvije godine, uputila prema stranačkim tijelima, (od kojih su mnoge od stranačkog vrha i Klubu zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru, ozbiljno razmotrene i prihvaćene), ozbiljno su me iscrpili.

Zahtjevna dinamika rada tijela Zajednice očituje se primjerice u zasjedanju Predsjedništva Zajednice. Tako je Predsjedništvo u 2018. godini zasjedalo čak tri (3) puta, od toga jednom u elektronskom formatu, a 2019., molim lijepo, čak dva (2) puta, od toga jednom (prije nekoliko dana) u „elektronskom foormatu“.

Navedenom zgusnutom i napornom kalendaru, u protekle dvije godine, treba pridodati jedan satanak Nacionalnog odbora u trajanju pola sata (možda čak i koju minutu dulje) i jednu Izvještajnu konvenciju, (u lipnju ove godine) također u istom trajanju.
Svemu tomu treba pridodati i moje obveze u radu Županijskog odbora Zajednice utemeljitelja Zadarske županije, u čiji je rad i djelovanje njegov novi predsjednik unio rijetko viđenu dinamičnost, agilnost i sadržajnost.

S obzirom da me navedeno intenzivno djelovanje tijela Zajednice, na dužnosti zamjenika njezina predsjednika, prilično opteretilo, predlažem da me se razriješi navedene prezahtjevne dužnosti i da se na istu imenuje netko s mnogo više svježine, entuzijazma i poleta.

Neka mi bude dopušteno iznijeti mišljenje da bi navedenim kriterijima i zahtjevima, na najvišoj razini, mogao udovoljiti gospodin Tomislav Družak, te ga predlažem kao novog zamjenika predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a.

Biograd na Moru, 09. listopada, 2019.
Drago Krpina”

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr