Dubrovačko-neretvanska županija potiče tradicijsku proizvodnju hrane

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić potpisao je danas ugovore o suradnji u razvoju agroturizma s proizvođačima šest tradicijskih proizvoda te županije – pršuta, sira, mantale (vrsta kolača), suhih smokava, bruštulanih mjendula (prženi bademi) i arancina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svaki od tradicijskih proizvoda izabran je po jedan proizvođač od Konavala do Neretve.

Određena je tradicijska tehnologija proizvodnje i postupak njezine legalizacije, a kreirana je i izrađena ambalaža te oznaka “Kvaliteta Dubrovnik – Neretva rural”, koja će se proizvođačima dodjeljivati na temelju pravilnika.

Radi tehničke pomoći sadašnjim i budućim proizvođačima, izrađen je priručnik s opisom tehnologije proizvodnje i ostalim korisnim uputama. Izrađena je i tehnička dokumentacija za novu siranu i pršutanu za nove proizvođače tradicijskih proizvoda, koja je uručena poduzetnicima, a donirana je i oprema za unapređenje proizvodnje i plasmana dubrovačkog sira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljen je i pravilnik o dodjeli oznake “Rural Dubrovnik – Neretva Quality”, koji određuje uvjete po kojima će novi proizvodi dobiti tu oznaku.

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.