(FOTO) Na cesti u Zagrebu otvorila se rupa duboka dva metra, građani nezadovoljni lošom sanacijom: ‘Cesta polako propada’

Foto: Narod.hr

Automobil je jučer u vožnji upao u rupu duboku gotovo dva metra. Danas je ta rupa u zagrebačkoj Čučerskoj u ulici ispunjena šljunkom te rade na njezinom saniranju. Ipak, građani ulice negoduju te su samo čekali dan kada će se ovako nešto dogoditi.

“Imamo problema s vodom i vodovodnim cijevima. To stalno puca, evo sad čak dva tjedna nije ništa bilo”, rekla je za 24 sata stanarka ulice.

Drugi stanar ulice pokazao je odakle se zapravo slijeva voda koja stvara probleme na cesti kao i druge rupe koje su nastale zbog toga.

“Evo baš nasuprot naše kuće s ovog brda se slijeva voda jer cijevi stalno pucaju i sva ta voda završi ispod ceste, odnese zemlju i zbog toga nam puca asfalt. To se osjeti i u vožnji kao da po valovima vozite”, priča drugi susjed koji je vozio preko tog dijela ceste samo desetak minuta prije nego se otvorila rupa.

Cestu krpaju stalno no ne rade na rješavanju većeg problema, a to je da ona stalno puca.

“Evo i ova rupa je nastala zbog vode i popucalih cijevi. On stalno puca, a oni sve to samo malo pokrpaju. Nadam se samo da na ovu veliku rupu neće samo nabacati asfalt jer time ništa neće napraviti”, kaže te dodaje da se ne boji voziti nakon ovoga jer poznaje ovu ulicu.

Ipak nije zadovoljan kako se rješavaju problemi u njihovoj ulici, jer svakih sat vremena prođu i četiri ZET-ova busa u oba smjera koji dodatno uništavaju cestu. Trenutno se na tom dijelu promet odvija u jednom smjeru, a u regulaciji pomažu i privremeni semafori.

Podsjetimo, jučer su vatrogasci potvrdili kako su dobili dojavu da je u 17.15 sati vozilo propalo u cestu zbog odrona u Čučerskoj cesti 155. Na teren su izašla tri vozila s 15 vatrogasaca, izvukli su vozača iz automobila koji je lakše ozlijeđen te ga je odvezla Hitna pomoć.

Zagrebački holding: Isključena je opasnost od istjecanja plina

Sanacija dijela Čučerske ceste u zoni kućnog broja 159, gdje je jučer u kasnijim poslijepodnevnim satima došlo do propadanja dijela kolnika, nakon promptnog djelovanja svih resornih i operativnih timova Grada i Zagrebačkog holdinga, nastavljena je i danas, a traje u kontinuitetu sve do potpunog rješavanja problema na toj lokaciji, priopćava Zagrebački holding.

Ubrzo nakon događaja isključena je opasnost od istjecanja plina, a detaljnim je pregledom terena utvrđeno kako nema oštećenja na sustavu javne vodoopskrbe i odvodnje.

Posebnim je uređajima snimljeno i okolno područje te je na starom oborinskom kanalu koji prolazi podno nogostupa, a kojega je izgradila nekadašnja Mjesna zajednica, registrirano oštećenje koje se dovodi u izravnu vezu s propadanjem ceste.

Iako se događaj nije mogao predvidjeti, u najkraćem su roku poduzete sve raspoložive mjere kako bi se saniralo puknuće, spriječila eventualna daljnja oštećenja komunalne infrastrukture, održala kontinuirana i nesmetana opskrba pitkom vodom te uspostavio cestovni promet i javni prijevoz.

Podsjetimo, autobusna linija 209 tom dionicom uobičajeno prometuje još od jutra, a u zoni radova koji i nadalje traju, vozi se tek suženim dijelom kolnika.

Svi potrebni radovi koji prethode asfaltiranju bit će, kako se očekuje, završeni večeras do 19 sati, a za jutro je predviđeno postavljanje novog asfaltnog sloja na samoj prometnici.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/24sata