Goran Marić o ‘skidanju’ strateških tvrtki: Ja se ne bih usudio dići ruku na Podravku

Foto: fah

Nakon što je Vlada na telefonskoj sjednici s popisa trgovačkih društava od strateškog i posebnog interesa ‘skinula’ osam tvrtki, za koje se predviđa privatizacija – Podravku, ACI, Končar-elektroindustriju, Petrokemiju, Croatia Airlines, Luku Rijeka, Croatia banka te Croatia osiguranje, u sabornici se povela rasparava o njihovoj odluci.

“Ja ne da se ne bih usudio dići ruku za to, nego se ne bih usudio dići ruku na Podravku”, rekao je Goran Marić (HDZ) koji smatra da se bez temeljite analize i elaborata ne smije tako nešto raditi. Normalno je, kaže, da ako je nešto bilo strateško, onda ne može preko noći postati nestrateško, jer to onda znači da nije ni bilo strateško.

Država mora znati koju imovinu ima i koliko vrijedi, kako bi je mogla efikasno koristiti, poruka je koja je uslijedila iz saborske rasprave o provedbi plana upravljanja državnom imovinom za 2015.

Marić je primijetio primjećuje da nema izvješća o koncesijama. “Možda zato da ne bi bilo izvješća o koncesiji za Kupare danoj na 99 godina tvrtki koja je registrirana nakon objave natječaja i koja nema niti jednog zaposlenog, niti kune prihoda i kojoj je osnivač i vlasnik tvrtka u Austriji, koja također nema niti jednog zaposlenog i ni kune prihoda”, izjavio je Marić.

Primijetio je i da su državnom imovinom upravljali oni “koji su nosili štafete, gradili bivšu državu, njeni čuvari do posljednjeg dana”. “Pa naravno da su je doživljavali kao svačije i ničije i krajnje je vrijeme da takvi više nikada ne upravljalju onim što nosi naziv državno”, poručio je HDZ-ov zastupnik.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr
Photo: fah