Gordan Malić: Stazić je predvodnik žicarske kolone

Gosti Studija 4 bili su Gordan Malić i Vojislav Mazzocco. Tema razgovora bili su susret predsjednice i premijera – moguće teme razgovora između njih, jučerašnji prosvjed ‘izdajnika’ ali i odnos Mosta i HDZ-a.

Pretpostavili su da će središnja tema razgovora predsjednice i premijera biti pitanje SOA-e i prisluškivanja. Složili su se da ako je bilo nezakonitog praćenja odgovorni mora biti kažnjeno gonjen a ne smjenjen, a ako je sve bilo po zakonu onda treba ostati ili mu se nova garnitura na vlasti treba zahvaliti.

Jučerašnji prosvjed ispred Vlade Gordan Malić ocjenjuje kao nezadovoljstvo onih koji su maknuti s državne sise. Bio je to prosvjed pritiska ističe. U odluci ministra kulture Zlatka Hasanbegovića da ukine Povjerenstvo za neprofitne medije ne vidi problem, dodajući da je važno koga će postaviti na mjesto s kojeg će se u budućnosti odlučivati o raspodjeli sredstava u takve svrhe.

Među onima koji su tamo prosvjedovali nema baš puno izdajnika, kaže Goran Malić i dodaje: “Ja sam akreditirani izdajnik ali se ne družim s drugim izdajnicima, to nije moj običaj. Tamo ima ljudi koji su na državnoj sisi i na budžetu dugo vremena, ja nisam bio jedan jedini dan na budžetu, a nisam bio ni neslobodan, ni pet minuta. Moje je pravo kazati da među tim ljudima pa i među političarima koje sam tamo vidio ima veliki broj parazita” rekao je Malić i dodao da u tu skupinu pripada sȃm saborski zastupnik Stazić.

“Čovjek koji ljetuje na Brijunima za sedam kuna i grebe se, pa on je čisti žicar. Mislim da je naprosto nepristojno stati na čelo kolone kao izdajnika, a ne kao žicar. On je predsjednik žicarske kolone”, ističe Malić.

“Ali nije pitanje koga je i zašto razriješio Hasanbegović već koga će on postaviti. On još nikome ništa nije uzeo, tek će uzeti. Nije ni važno kome će uzeti, nego kako će to raspodijeliti. To je vrlo malo novca i ne znam zašto se uopće digla tolika buka. Razumijem ovaj protest i cijeli niz događaja s tim u vezi kao jednu vrstu pritiska. Svi žicare i bunare državu, pa i glumci i različiti drugi javni djelatnici. Ovo je naprosto vapaj – dajte nam još, nemojte dati njima nego samo nama”, zaključio je Malić.

Vojislav Mazzocco je istaknuo da je prosvjed zbog raspuštanja Povjerenstva promašen i da ga je davno trebalo ukinuti, jer treba uvesti transparentnije dodjeljivanje sredstava.

Gordan Malić Vojislav Mazzocco

Budućnost suradnje između Mosta i HDZ-a vide različito. Vojislav Mazzocco smatra da će HDZ napraviti sve da razbije Most i da njegove članove privuče sebi. Gordan Malić pak smatra da je Most postavio jednu novu paradigmu zahvaljujući kojoj se sve odvija pred očima građana, transparentno.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr/hrt
Photo: snimka zaslona