Granična policija BiH spriječila ilegalni ulazak u Hrvatsku

Pripadnici Granične policije BiH spriječili su ilegalni ulazak dvoje turskih državljana u Republiku Hrvatsku na području između Čapljine i Metkovića, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Mješovita ophodnja službenika granične policije BiH i Hrvatske su u subotu oko 21 sat spriječila dva strana državljana da ilegalno prijeđu državnu granicu prema Republici Hrvatskoj.

Kako se navodi u priopćenju Granične policije BiH, strani državljani, muškarac i žena bez putnih i identifikacijskih dokumenata, otkriveni su u graničnom pojasu na području Čapljine. Osobe su privedene u sjedište Granične policije BiH Doljani gdje je dodatnim provjerama utvrđeno da je riječ o državljanima Republike Turske. Njima su uručeni prekršajni nalozi nakon čega su, uz prijedlog za protjerivanje stranaca s teritorije BiH, predani Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić potvrdio je u intervju od ponedjeljka da je povećan broj ilegalnih migracija prema Hrvatskoj otkako je ušla u Europsku uniju. Kazao je kako je BiH tranzitno područje te da su s s kolegama iz MUP-a RH imali više uspješnih akcija, a najavio da će se pojačati aktivnosti u tome pravcu.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: visokoin.com