Grmoja: Očito je HDZ naumio opstruirati rad povjerenstva za Agrokor

Foto: Fah

Dan prije prve godišnjice rada Vlade premijer Andrej Plenković Saboru će podnijeti prvo Godišnje izvješće te zastupnike upoznati s onime što je Vlada radila u protekloj godini dana, koje je pojave i probleme detektirala. Premijer će govoriti u 11 sati, a prije toga zastupnici rade po standardnom dnevnom redu, javlja dnevnik.hr.

> Plenković: Postoje druga tijela koja mogu raspraviti temu Agrokora

> Maras i Jelkovac različito o nastavku rada saborskog povjerenstva za Agrokor

Branko Bačić iz HDZ-a poručio je Marasu i Grmoji da su u sukobu sa zdravim razumom i zakonom, nakon što su Nikola Grmoja i Gordan Maras prozvali HDZ da opstruira rad povjerenstva za Agrokor.

“Vi nama govorite da se zakona ne treba držati kao pijan plota i prozivate HDZ za poštivanje zakona. HDZ je ovdje jednako zakon, a ne Agrokor. Uvijek sam tvrdio da HDZ nema problema s istražnim povjerenstvom, ali da mora prestati s radom ako krene istraga. Kolega Maras vi jako dobro znate što ste radili 2012. kada niste prihvatili izvješće HANFA-e i da je najveća dubioza u Agrokoru nastala u vrijeme vaše Vlade. HDZ samo štiti kazneni postupak”, rekao je Bačić.

Grmoja: Nemojte nas vući za nos

Nikola Grmoja iz Mosta ocijenio je da se rad istražnog povjerenstva za Agrokor opstruira.

> Grmoja: Istražno povjerenstvo mora nastaviti s radom

“Premijer je rekao da istražno povjerenstvo ne treba nastaviti s radom. Očito je HDZ naumio opstruirati rad povjerenstva. Moramo doći pred Sabor jer se dogodila greška i nije izabran potpredsjednik. Treba samo politička volja HDZ-a da povjerenstvo nastavi s radom. Pitanje je samo ima li volje da pred povjerenstvo dođu Franjo Gregurić, Nikica Valentić, Borislav Škegro, Željko Rohatinski, Boris Vujčić, Mato Crkvenac, Slavko Linić… Ako želite pokopati ovo svoje neželjeno čedo, recite to danas, a mi ćemo se onda boriti na druge načine kako može nastaviti s radom. Nemojte reći da niste znali što će raditi DORH. Nemojte nas vući za nos”, poručio je vladajućima Grmoja.

> Nikola Grmoja: Istražno povjerenstvo za Agrokor je potrebno, ali nije dobro da su članovi bivši ministri – to je dogovor HDZ-a i SDP-a

Maras: HDZ se trudi obustaviti rad povjerenstva

Gordan Maras govorio je u ime Kluba SDP-a optuživši HDZ da želi zaustaviti rad saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor.

> Tolušić: Upitajte Marasa zašto je Todoriću odobravao bajoslovne kredite!

“Klub SDP-a traži brzu i promptnu reakciju oko istažnog povjerenstva za Agrokor. HDZ se trudi obustaviti rad povjerenstva i spriječiti da javnost sazna informacije na koje javnost ima pravo. Premijer je danas rekao da se istraga može voditi pred bilo kojim tijelom i da ju neće voditi povjerenstvo. Građani ne žele maglu koju im daje Andrej Plenković i HDZ koji preko DORH-a pokušava zaustaviti rad istražnog povjerenstva. Dat ću vam i podatak da ministar Marić laže. Ovdje je izvješće vijeća za financijsku stabilnost iz 2016. gdje jasno piše da je HANFA tijekom 2016. upozoravala ministra na problem Agrokora, na problem faktoringa, a ministar Marić nama nakon šest mjeseci govori da je sve u redu. I zato premijer ne želi da javnost išta zna o tome – zato jer je HDZ politički jednako Agrokor gospodarski. Je l’ znate za Canjugu u nekim drugim stankama, premijera Valentića koji je dobio kredit za privatni projekt, znate li ijednog drugog ministra koji je iz vlade otišao u Agrokor i onda se vratio u Vladu kao ministar financija. Ne postoji jer Agrokor jest HDZ”, poručio je Gordan Maras.

> Horvat: Maras je ‘gurao’ za predsjednika HGK Damira Kuštraka, tada potpredsjednika Agrokora

> Istražno povjerenstvo za Agrokor: Kako je Maras prozivao Marića za sukob interesa, a sada je i sam u istome?

Goran Aleksić (Klub Živi zid-SNAGA) upozorava na “demokratsku farsu”

“Važni zakoni o kojima naši građani žele čuti na dnevni red dolaze kasno. Zakon o dopunama zakona o hrvatskim potrošačima, koje se tiču 100 tisuća ljudi, koji su opljačkani, na dnevni red dolazi sutra kao sedma točka i to zato jer je Vlada na njega dala negativno mišljenje… Riješilo bi se pitanje zastare za privatne sudske procese koji se naslanjaju na kolektivne, a riješilo bi se i vraćanje preplaćenih kamata. Podršku prijedlogu zakona dalo je 78 zastupnika. Pozivam predsjednika Sabora i Klub HDZ-a da taj zakon premjeste na drugu točku, a ako ostaje kao sedma, pozivam zastupnike da ne raspravljaju o drugim točkama i uzimaju stanke kako ta točka ne bi bila u kasnim noćnim satima”, rekao je Aleksić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr