Foto: Snimka zaslona, Fah; fotomontaža: Narod.hr

Zbog Agrokora i saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor, mostov zastupnik Nikola Grmoja dva je puta u dva sata tražio stanku, javlja HRT.

> Odvjetnik Hodak: Nema načina kojim bi se dug Agrokora vratio, Hrvatska se tog novca neće domoći

Prvo je obznanio da ima 35 potpisa – sve stranke osim HDZ-a potpisale su njegov zahtjev da se na dnevni red Sabora još jednom uvrsti odluka o osnivanju Istražnog povjerenstva iz koje bi se izbacio članak koji se odnosi na financijska izvješća o koncernu Agrokor, što je oporbi dovoljno da bi Povjerenstvo nastavilo raditi neovisno o sudskoj istrazi.

> (FOTO) Nakon što je ispitan u DORH-u, ispred Kulmerovih dvora oglasio se Ante Todorić

Svoje izlaganje Grmoja je završio alarmantnom informacijom do koje je, kaže, došao u svojoj istrazi o Agrokoru. “Dobio sam informaciju da se u Uredu predsjednice nalazi kaznena prijava koja je devedesetih godina podignuta protiv Ivice Todorića što pokazuje da su zakazale sve institucije, i DORH i pravosudni sustav jer po tom pitanju nisu napravili ništa”, kazao je Grmoja.

> DORH: Mladen Bajić i Dinko Cvitan zamijenili uloge prije tri godine – Što se promijenilo?

Dodao je kako će se u narednim danima, “ili kroz Saborsko povjerenstvo ili na druge načine boriti za istinu o Agrokoru, a protiv sprege politike i Agorokora”.

Izvor: narod.hr/hrt