Guido Hornik: Ministarstvo hrvatskih branitelja- s kime se druži i kome služi

Foto: Guido Hornik

Već viđeni scenarij sa SNS-om gdje se proračunska sredstva Republike Hrvatske koriste u „blaćenju i pljuvanju“ te iste Države koja ih potpomaže milijunskim iznosima, nažalost nije usamljeni slučaj. Ministarstvo hrvatskih branitelja još je jedan od javnih servisa koji proračunskim sredstvima potpomaže udruge koje za cilj imaju očuvanje i promicanje tradicije NOB-a i skrbi za sudionike i stradalnike Drugog svjetskog rata. A kako to izgleda u naravi najbolje govore tekstovi i slike s njihovih službenih stranica te njihovog tiskanog medijskoga izdanja “Glas antifašista”, smatra Guido Hornik, umirovljeni bojnik Hrvatske vojske.

Kako se Ministarstvo Hrvatskih branitelja godinama ne izjašnjava koliki dio proračunskih sredstava namijenjenih Hrvatskim stradalnicima ide u ruke onih koji ne poštuju Hrvatsku, sustavno rade na njenom rušenju i blaćenju, temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama zatražio je iznos novčanih sredstva kao i programe na temelju kojih se financiraju udruge koje za cilj imaju očuvanje i promicanje tradicije NOB-a i skrbi za sudionike i stradalnike Drugog svjetskog rata (detaljnije u Zahtjevu).

Ministarstvo Hrvatskih branitelja stvoreno je na krvi i patnji Hrvatskog naroda u obrambenom Domovinskom ratu, a ne na zločinačkim orgijanjima partizana i kao takvo ima brigu i obavezu služiti Hrvatskom narodu i Hrvatskim stradalnicima a ne potpomagati one čiji je cilj urušavanje Hrvatske i stvaranje neke nove Jugoslavije, smatra Hornik.

Tekst zahtjeva koji je poslao Ministarstvu hrvatskih branitelja donosimo u cijelosti:

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr