Guido Hornik: Zašto Ministarstvo branitelja nije podnijelo kaznene prijave protiv Freda Matića, Vesne Nađ i Bojana Glavaševića?

Foto: Fah

Uvidom u cjelokupno izvješće Državne revizije za 2015. i uz napomenu da su ponovljene nepravilnosti i propusti utvrđene revizijom iz 2012., u oba slučaja pod mandatom iste garniture vladajućih u Ministarstvu branitelja, mogu se vidjeti sljedeće nepravilnosti:

Sažetak nalaza i izvješća Državne revizije o radu Ministarstva hrvatskih branitelja za 2015. godinu

Izvješće Državnog ureda za reviziju možete pročitati ovdje.

Na temelju toga postavljam pitanja:

– čime je Vesna Nađ kao zamjenica tadašnjeg Ministra Freda Matića zaslužila svoju novu funkciju u Ministarstvu uprave?

– čime je Vesna Nađ zaslužila brižnost ministra hrvatskih branitelja, u pronalasku novog joj posla, znajući za nezakonite radnje koje je činila i prikrivala kao zamjenica tadašnjeg Ministra Freda Matića?

– čime su bivši ministar Fred Matić i njegovi najbliži suradnici Vesna Nađ i Bojan Glavašević, za čijeg su se mandata odigrale spomenute nezakonite radnje, zaslužili šutnju i pomilovanje novog vodstva Ministarstva hrvatskih branitelja?

– gdje su nestali frontmeni braniteljskog prosvjeda, sada kada postoje konkretni i činjenični pokazatelji nezakonitih djela za osobe zbog kojih su, po njihovim navodima, pokrenuli prosvjed?

– je li hrvatska Vlada upoznata s izvješćem Državne revizije, i ako jest, zbog čega šute i potiču četverogodišnji nered koji se je stvarao unutar Ministarstva branitelja?

– je li Ministarstvo hrvatskih branitelja, povodom skoro godinu dana starog izvješća Državne revizije, podnijelo kaznene prijave protiv odgovornih osoba: FREDA MATIĆA, VESNE NAĐ i BOJANA GLAVAŠEVIĆA, ili se iz nekog razloga kriju od hrvatske javnosti i braniteljske populacije?

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr