HAK: Pojačan promet u smjeru mora, zbog Ina Delta Rallyja zatvorena Sljemenska cesta

Zagreb, 06.06.2019 - Ceremonijalni start 45. INA Delta Rallyja na glavnom zagrebaèkom trgu. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIÆ/ abu

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika i košnja trave uz kolnik, izvijestili su u subotu iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) te vozače mole za strpljenje i upozoravaju ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine. Zbog Ina Delta Rallyja bit će zatvorena Sljemenska cesta.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa iz HAK-a vozače ostalih vozila upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, u priobalju, kao i na većini graničnih prijelaza sa Republikom Slovenijom na ulasku u RH te s BiH na izlasku.

Zbog gustog prometa na pojedinim graničnim prijelazima moguća su duža čekanja. Vozačima HAK savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila, molimo za strpljenje i razumijevanje.

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) između Makarske i Ploča u Podgori vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zbog oštećenja kolnika, na državnoj cesti DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica zabrana je prometa za vozila iznad 15 tona.

ZAGREB OPEN – 45. INA DELTA RALLY

Danas, 8. lipnja 2019. god. bit će zatvorena Sljemenska cesta (Bliznec-Sljeme-Puntijarka-Hunjka-Pila od 9 do 17 sati) i Sljemenska cesta-Sljeme-Šestine (od 11 do 19 sati). Obilazak: Bliznec-Gračani-Vrapče-Donja Bistra-Kraljev Vrh-Pila, i obrnuto. Od 10 do 18 sati za sav promet bit će zatvorena državna cesta od Laza Bistričkog (raskrižja sa županijskom cestom Ž1006 za Adamovec i Belovar) do okretišta autobusa u Kašini (izlaz iz Kašine prema Mariji Bistrici). Obilazak za vozila ukupne mase do 10 tona državnom cestom DC3 (od Soblinca do Belovara), nerazvrstanom cestom 100600 (od Belovara preko Adamovca i Moravča do administrativne granice Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije), županijskom cestom ŽC1006 (od administrativne granice Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije do Laza Bistričkog), u oba smjera. Za vozila čija je ukupna masa veća od 10 tona nije određen obilazni pravac budući da će cesta biti zatvorena najviše na dva sata;

Danas, 8. lipnja, od 18:00 do 23:00 sati bit će zatvorene: Vlaška ulica (od Palmotićeve do Bakačeve) – Europski trg – Bakačeva – Trg bana J. Jelačića – Jurišićeva (do Kurelčeve) – Kurelčeva.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hak