HAK: Snijeg mjestimice pada u Istri, Hrvatskom primorju, te većem dijelu unutrašnjosti

Foto: Fah

Snijeg (susnježica) mjestimice pada u Istri, Hrvatskom primorju, te većem dijelu unutrašnjosti. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima. U prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni te poledica.

Vozačima Hrvatski autoklub (HAK) savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti:

prema Rijeci ili Istri nema prohodnih cestovnih pravaca, i obrnuto;
prema Dalmaciji mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (A1-DC50-DC27), i obrnuto.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II, državnu cestu DC1 Slunj-Gračac-Knin, staru cestu kroz Gorski kotar Zdihovo-Delnice-Kikovica (DC3) i DC23 Kapela-Žuta Lokva-Senj.

Zbog vjetra:

za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

samo za osobna vozila otvoreni su:

autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina);
autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica;
Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja;
državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
DC25 Gospić-Karlobag;
Paški most.

na A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti LC58017 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Na autocesti A1 na 20. +100 km između čvorova Jastrebarsko i Donja Zdenčina u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine 40 km/h.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr