HAK: vrlo gust promet prema moru i unutrašnjosti

Foto: fah

Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora i prema unutrašnjosI,izvijestio je u subotu popodne Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog kvara teretnog vozila na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora u smjeru Rijeke, vozi se usporeno.

Na autocesti A1 pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko osam kilometara, a autocesti A7 Rupa-Diračje pred naplatom Rupa kolona je oko dva kilometra, a prema grničnom prijelazu oko šest kilometara. Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko sedam kilometara, a proteže se i na Istarski ipsilon.

Na autocesti Zagreb-Macelj kolona pred naplatom Trakošćan duga je oko četiri kilometra, pa se vozila povremeno zaustavljaju prije tunela Fukov Krč.

Na autocesti A1 iozmeđu čvorova Lučko i Bosiljevo II, odmorišta Jasenice i Masleničkog mosta te između čvorova Otočas i Perušić, u smjeru mora, čvora Zadar 2 i tunela Svetio Rok, u smjeru unutrašnjosti, zbpg izuzetno gustog prometa vozi se usporeno u koloni.

Povremeni zastoji su i na Krčkom mostu u oba smjera, a usporeno se vozi i od naplate Demerje u smjeru Zagreba.

Promet je pojačan i na autocestama A4 Zagreb-Goričan, A6 Rijeka-Zagreb i A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, na riječkoj i zagrebačkoj obilaznicim cestama u Istri, duž Jadranske magistrale na dionicama Rijeka-Crikvencia, Zadar-Biograd na Moru, Šibenik-Brodarica, Split-Omiš-Makarska te Ploče-Dubrovnik, Ličkoj magistrali, na pojedinim naplatama (osobito na NP Lučko/Demerje, Karlovac, Rupa i Sveta Helena) te trajektnim lukama i pristaništima.

Pojačan je promet putničkih vozila na ulasku u granični prijelaz Pasjak (čekanja oko 20 minuta), Aržano (čekanja oko jedan sat), Nova Sela, Zaton Doli, Slavonski Brod. U oba smjera čeka se na prijelazima Macelj (jeda sat), Kaštel (jedan sat), Plovanija (ulaz jedan sat, izlaz dva sata), Požane (30 minuta), Metković (ulazak dva sata), Gornji Brgat (ulazak dva sata), Stara Gradiška (izlazak jedan sat), Bajakovo, Tovarnik, Rupa, Karasovići, Klek.

Trajekri i katamarani plove redovito. Tijekom dana pojačan priljev vozila, uz čekanja na ukrca, bit će u većini trajektnih luka i pristaništa, osobito u lukama Zadar i Split te pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah