HAK: Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima

foto HINA / Damir HAINSKI / mm

Za sve skupine vozila otvoreni su:
autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče;
državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Knin-Split;
Krčki most;
Paški most.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Savjetujemo vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme (niske temperature).

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti:
prema Rijeci ili Istri (i obrnuto): mogu voziti autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar (DC3).
Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3).
Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. i II. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.
Na dijelu dionice autoceste A1 od južnog dijela tunela Sveti Rok do vijadukta Baričevići vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakih bočnih udara vjetra.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Lici:
DC42 u mjestu Poljanak;
DC218 GP Užljebić-Donji Lapac i Dobroselo-Mazin-Bruvno;
ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac;
ŽC5203 Doljani-Brotnja-Srb-Otrić;
ŽC5199 Šušanj-Štirovača.
Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec;
na zagrebačkoj obilaznici – između čvorova Kraljevečki Novaki/Ivanja Reka i Kosnica u oba smjera za vrijeme pojačanog prometa mogući su zastoji, zbog radova na mostu Sava.
Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3):

zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.
Istarski ipsilon:

zbog radova na izgradnji punog profila autoceste, dionica Istarskog ipsilona Lupoglav-Vranja, bit će zatvorena za vozila ukupne mase veće od 3,5 t od srijede 04.12. u 8:00 do četvrtka 05.12. u 6:00 sati. Obilazak je preko Kršana i Pazina, cestama DC500 i DC64.
Zbog izvodenja manevra uključivanja izvanrednog prijevoza na glavnu trasu autoceste A1, u zoni čvora Zadar 2, potrebno je kratkotrajno zaustaviti sav promet u smjeru Zagreba.

Planirane aktivnosti provoditi ce se svakodnevno tijekom mjeseca prosinca, u dva perioda, kako slijedi:

U periodu od 01.12.2019. godine do 19.12.2019. godine, u sljedećim terminima:
– od ponedjeljka do četvrtka, u vremenu od 14:30 sati do 15:30 sati, u trajanju do 15 (petnaest) minuta;
– petkom i subotom, u vremenu 15:30 sati do 16:30 sati, u trajanju do 15 (petnaest) minuta;
– nedjeljom, u vremenu od 19:30 sati do 20:30 sati, u trajanju do 15 (petnaest) minuta.

U periodu od 20.12.2019. godine do 31.12.2019. godine, u terminu od 20:00 sati do 21:00 sat, u trajanju do 15 (petnaest) minuta. Privremeno zaustavljanje prometa na autocesti A1 vrsiti ce se bez preusmjeravanja prometa na obilazne pravce zbog kratkog vremena zaustavljanja.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr