Hrvatska udruga javnih ovršitelja: Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa nije provelo nikakav postupak u slučaju Orsata Miljenića

Foto: fah

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, prema izjavi Hrvatske udruge javnih ovršitelja, nije provelo nikakav postupak u slučaju Orsata Miljenića, ministra pravosuđa, kojeg je za sukob interesa javno prozvao Vedran Vidmar, predsjednik Hrvatske udruge javnih ovršitelja.

“Prema našim saznanjima, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa glede tih navoda dosad nije provelo nikakav postupak, a koji postupak može pokrenuti i po službenoj dužnosti, temeljem čl. 39. st. 1. Zakona o sprječavanju sukoba interesa.”, odgovorio je Vidmar za Narod.hr.

> Vidmar: Ministar pravosuđa Miljenić je u sukobu interesa, jer njegov odvjetnički ured zarađuje na ovrhama

Podsjetimo, prije tri godine, u emisiji Otvoreno na HRT-u govorilo se o deložacijama koje su postale svakodnevica u Hrvatskoj. Vedran Vidmar, predsjednik Hrvatske udruge javnih ovršitelja je upozorio da odvjetnički troškovi za kratko vrijeme višestruko uvećaju dugovanje dužnika te da je to svojevrsna industrija duga te je potvrdio da odvjetnici na ovrhama žive kao ‘bubreg u loju’. Kao jednog takvog naveo je i ministra pravosuđa, Orsata Miljenića kojeg je ujedno prozvao i za sukob interesa.

> Prava istina o Ovršnom zakonu, blokadama i deložacijama

“Ima određeni broj odvjetnika, među kojima je i sadašnji resorni ministar Orsat Miljenić, kojem samo njegova bivša partnerica Vesna Alaburić trenutačno vodi odvjetnički ured, ali svi predmeti su i dalje kod njega i čekaju da njemu završi ministarski mandat. On je u permanentnom sukobu interesa zato što je njegov odvjetnički ured zadržao sve ovrhe, između ostalog i jednu petinu ovrha Hrvatske poštanske banke koje je dobio 7.12.2011. godine, jedan dan nakon što je u medijima najavljeno da će biti budući ministar pravosuđa, i jednu šestinu ovrha od Vipneta koje ima od 2009. godine do danas”, rekao je tada Vedran Vidmar i najavio podnošenje prijave Povjerenstvu za sukob interesa.

Ministar Orsat Miljenić je to opovrgnuo. “To je stupidno i netočno. Ja jesam odvjetnik statusom, ali moj odvjetnički ured ne postoji i nemam nikakav interes u tome, najave o ukidanju krenule su i prije nego što sam ja postao ministar.”, rekao je Miljenić, prenosi Večernji list.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr