Hrvatski branitelji i stradalnici pozivaju na korizmeni susret u zagrebačkoj katedrali

Foto: narod.hr

Hrvatski branitelji pozivaju na korizmeni susret branitelja i stradalnika koji će se održati u petak, 16. ožujka 2018. u zagrebačkoj katedrali.

Drago nam je što i ove godine,
možemo nastaviti tragom već uobičajenih
Korizmenih okupljanja na molitvu, u Zagrebačkoj katedrali,
na koje nas poziva Zagrebačka nadbiskupija.

Ove ćemo se godine,
mi,
hrvatski branitelji, članovi obitelji branitelja,
ratni vojni invalidi, udovice, djeca i roditelji poginulih, nestalih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja i
svi ljudi dobre volje
naći u zajedničkoj molitvi i u misnome slavlju
u PETAK, 16. ožujka 2018. godine.

Susret započinje okupljanjem ispred katedrale u 16.50 sati.
u 17.15 sati slijedi pobožnost križnoga puta,
a u 18 sati započinje euharistijsko slavlje.

Iz poziva Zagrebačke nadbiskupije izdvajamo:

“Spominjući se očitovanje ljubavi i žrtve onih koji su pridonijeli ostvarenju slobode naše Domovine, svojom ćemo molitvom preporučiti Bogu sve njezine potrebe i moliti za dar kršćanskog svjedočenja svih nas pred kušnjama našeg hoda u sadašnjim povijesnim okolnostima.

Srdačno pozivamo sve vjernike da se pridruže tom Susretu, te da zajedno s braniteljima molimo zagovor naše Nebeske Majke i blaženog Alojzija Stepinca, na čiji ćemo grob hodočastiti s dubokim pouzdanjem i zahvalnošću.”

Poštovani prijatelji, hrvatski branitelji, udovice hrvatskih branitelja, djeco i roditelji poginulih hrvatskih branitelja, stradalnici Domovinskog oslobodilačkog rata, članovi njihovih obitelji,

Već sedmu godinu, Zagrebačka nadbiskupija nas poziva na korizmeni susret u zagrebačkoj katedrali. Poštujući tradiciju i običaje Hrvatskog naroda, vrijeme Korizme je vrijeme sabranosti, priprave i intenzivnije molitve za najveći katolički blagdan Uskrs.

S pouzdanjem u dragoga Boga i mi smo, hrvatski branitelji, krenuli 1990. godine, noseći krunicu oko vrata, u obranu Domovine. Znamo u kakvom smo bezizglednom stanju tada bili, ali nas je vodilo čvrsto zajedništvo i vjera u pobjedu Dobra. Uz nebrojene molitve cijelog Hrvatskog naroda i zagovore Blaženoj djevici Mariji i Bl. Alojziju Stepincu, ostvarili smo najveći cilj, slobodnu Domovinu Hrvatsku.

Državu smo stvorili s Bogom, a onda ju uništili bez Boga. No, ne zaboravimo na Boga i pitajmo se, jesmo li mi dostojni novog čuda Božjega ? Možda je vrijeme početi živjeti kao kršćani i osloniti se na Boga.
Zamolimo Boga, i pokažimo spremnost za suradnju s Bogom.

Bog nas želi spasiti, ali to nipošto ne želi bez nas.

Pitanje svima nama: možemo li se okupiti?

Molimo za nazočnost u obilježjima udruga i klubova.

Foto: narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr