HSLS odbio Kosorov prijedlog za izlaskom iz koalicije zbog Pupovca: ‘Nikada nije bilo bolje koalicije, predvođene Andrejem Plenkovićem’

Foto: fah Fotomontaža: narod.hr

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor objavio je nakon sastanka Središnjeg vijeća HSLS-a kako ta stranka ipak ostaje u vladajućoj koaliciji.

Predsjednik stranke Darinko Kosor kazao je da je kao predsjednik stanke njenom Središnjem vijeću predložio izlazak iz vladajuće koalicije i to ne samo zbog zadnje dvije konferencije za novinare Milorada Pupovca, “nego zbog ukupnog stanja u koaliciji, od Milana Bandića i GUP-a do svih ucjena koje od HNS-a imamo zadnjih godinu dana”.

Unatoč tome, Središnje vijeće je nakon rasprave odbilo njegov prijedlog te je ustvrđeno da to nije dobar potez za jednu liberalnu stranku.

“Ne bi bilo dobro da liberalna i građanska stranka izađe iz koalicije na temi nacionalnih manjina”, objavio je Kosor. Također je tvrdi kako je to bio “jedini razlog zašto su članovi Središnjeg vijeća donijeli takvu odluku.”

>(VIDEO) Pupovac: ‘Moje povlačenje paralele je bojazan da se ideologija mržnje ne proširi toliko da Hrvatska ne počinje u nečemu nalikovati na NDH’

>(VIDEO) Dr. Zlatko Hasanbegović: ‘Pupovac ne smije, ne može i ne treba biti dio bilo koje Vladine većine’

“Što se tiče sadržaja press konferencije Milorada Pupovca, svih ostalih koalicijskih partnera i naših primjedbi na njih, dobio sam apsolutno podršku svih članova Središnjeg vijeća. Mi i dalje stojimo kod toga da se na obje press konferencije Milorada Pupovca ostalo pri stavu da ova država sliči na NDH, da ovdje postoji ustašizacija i da je ova država remetilački faktor. Naš koalicijski partner SDSS od toga nije odstupio. Mi jasno vidimo što je on nama kao drugim partnerima poručio. Ovaj razlog da izlazimo iz koalicije upravo na temi nacionalnih manjina, je bio razlog većine članova Središnjeg vijeća da donese ovakvu odluku.”

Upitan da komentira kako je rekao kako nema bolje koalicije u Hrvatskoj, a ipak su razmišljali o izlasku, Kosor je rekao “nema bolje za rješavanje pitanja nacionalnih manjina, to je moja rečenica”.

“Nikada nije bilo bolje koalicije – HDZ predvođen Andrejem Plenkovićem, HNS, HSLS i klubovi nacionalnih manjina”,ocijenio je Koros, javlja N1.

“Vidjet ćemo kakvo će biti stanje manjina kada budu neke druge koalicije. Ovo je najbolja koalicija i toga Milorad Pupovac treba biti svjestan.”

Dodao je i da je odlučeno da odluku o ovakvim prijedlozima o ulasku i izlasku iz koalicije u iduća dva mjeseca neće donositi Središnje vijeće, već predsjednik stranke.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/N1