HSS Slavoncima dostavio prikupljenu humanitarnu pomoć

HSS se u nedjelju 18.5.2014. uključio u prikupljanje pomoći za stanovnike područja stradalih u poplavama te pozvao sve dužnosnike, članove i simpatizere HSS-a da se i oni uključe.

Mnogi članovi prikupljaju pomoć, a prve prikupljene donacije ispred HSS-a Slavoncima je danas dostavila potpredsjednica HSS-a Marijana Petir.

Petir je otkazala predizborne aktivnosti u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji te je od jutra u Slavoniji i obilazi područja Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije.

Petir je obišla Brodski Stupnik gdje je, u pratnji načelnika općine Petra Lovinčića, posjetila stradalnike poplavljenih područja iz Bebrine koji su smješteni u Brodskom Stupniku. Humanitarna pomoć dostavljena je i u Oprisavce gdje je Petir posjetila volontere na nasipu koji ga saniraju i štite mještane te općine od poplave.

U Bošnjacima je, u pratnji načelnika Andrije Juzbašića, obišla tamošnje volontere duž nasipa kojima je također ostavljena prikupljena donacija. Potpredsjednici Petir se nakon toga priključio i HSS Virovitičko-podravske županije na čelu s predsjednicom Ana-Marijom Petin te su zajedno sa HSS-ovim volonterima otišli u Cernu te evakuiranim mještanima Gunje dostavili humanitarnu pomoć.

Marijana Petir i Ana-Marija Petin tokom večeri obišle su Štitar i volontere koji tamo štite općinu održavanjem nasipa.

U narednim danima mnoge organizacije HSS-a najavile su svoj odlazak u Slavoniju te dostavu prijeko potrebnih namirnica i drugih potrepština, priopćio je HSS.

Izvor: narod.hr
Photo: narod.hr