Index.hr pokušao blatiti U ime obitelji sakrivši ključne informacije

Foto: fah, facebook, fotomontaža: Narod.hr

Internetski portal Index.hr dvaput je mijenjao naslov svog članka o udruzi U ime obitelji, a pritom je autor članka Ilko Ćimić pokušao skriti neke dijelove dokumenta koji je objavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretražujući Wikileaks na temu udruge U ime obitelji jasno je vidljivo kako prikaz donacija koje je udruga dobila od CitizenGO ne prikazuju cjelokupne informacije, nego su dijelovi izrezani.

Ovdje možete vidjeti pretragu u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovdje možete pogledati što je Index.hr objavio:

Index.hr prikazao je donacije kao da je riječ o tisućama eura sakrivši da je se radi o stanju na računu CitizenGO nakon uplate donacija. Ovakvom se objavom čitatelje dovodi u zabludu, tako da bi mogli povjerovati u prvi naslov Index.hr-a “Španjolski desničari uplaćivali stotine tisuća eura udruzi Željke Markić”. On je stajao neko vrijeme  da bi ga kasnije promijenili u naslov mafijaške konotacije – “Španjolski desničari davali novac udruzi Željke Markić i njenim ljudima” – potkrjepljujući ovaj naslov podacima o uplati od, podsjećamo, 2,404.80 Eura ili cca 18 000 HRK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Evo što je dr. Markić odgovorila Indexu – a Ilko Ćimić nije objavio!

> Index.hr prvo tvrdio da U ime obitelji dobiva stotine tisuća eura, a onda promijenio naslov

> Indexovom Babiću koji iz Vijetnama mudruje o hrvatskom gospodarstvu Fina ovršila račun zbog dugova

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Babić izgubio tužbu protiv UiO: Hvala čitateljima koji su nam pomogli

> Pravomoćna presuda: Babićev Index mora dr. Markić platiti 20.000 kuna

 

Podsjetimo, u Ćimićevo dokazivanje kako je djelovanje U ime obitelji “uvezeno iz inozemstva” koje temelji na tvrdnji da je UiO 2015. primila ukupno 2404,80 Eura odnosno otprilike 18.000 HRK od međunarodne organizacije CitizenGO – nije se uklopio odgovor Željke Markić pa ga je onda prilagodio potrebama svog teksta. Ovdje donosimo cijeli odgovor dr. Markić, a prepuštamo čitateljima da pogode koji dio Ilko Ćimić nije objavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nismo upoznati sa sadržajem ukradenih i proizvedenih dokumenata čijih 17,000 stranica spominjete. Mogu potvrditi da U ime obitelji cijeni doprinos međunarodne organizacije CitizenGO demokraciji kroz uključivanje velikog broja građana u važna pitanja poput zaštite prava nerođenog djeteta na život, promicanje braka kao zajednice žene i muškarca, raskrinkavanje nebuloza rodne ideologije i dr.

Još Vam jednom potvrđujem da su referendum o braku održan 2013. na kojem je više od milijun hrvatskih birača svojim glasom osiguralo ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca, baš kao i dva referendumska izjašnjavanja o demokratizaciji izbornog sustava u kojima je sudjelovalo više stotina tisuća hrvatskih građana – 2014. i 2018. g. –financirani donacijama i volontiranjem hrvatskih građana, udruga i pravnih osoba.

Udruga U ime obitelji svoje aktivnosti najvećim dijelom financira donacijama hrvatskih građana, donacije/projekti vezani za inozemstvo u rasponu su od 0 do 10-15% posto godišnjih prihoda udruge, ovisno o naravi aktivnosti.

Držimo da je utjecaj Sorosa i Otvorenog društva na lijeve udruge i političke stranke poput Možemo u Hrvatskoj poguban za demokraciju te podržavamo sve glasnije pozive da se potpuno prekine financiranje svih nevladinih udruga u Hrvatskoj inozemnim donacijama.

Zahvaljujemo se i ovom prilikom svim našim donatorima. Pa i Indexu – koji također financira naše aktivnosti uplatama obeštećenja za iznošenje laži i uvreda o U ime obitelji i meni osobno.”, navedeno je u odgovoru kojeg potpisuje dr. Markić.

Podsjećamo da je Ćimić poslao upit udruzi U ime obitelji, pozivajući se na 17 000 dokumenata koje je objavio Wikileaks, a koji su ukradeni s kompjutera direktora CitizenGO 2017. godine Tom su prilikom objavljene i fotografije djece direktora ove ugledne međunarodne organizacije, Ignacia Arsuage,  kao i adresa njegove kuće i škola/vrtića koje pohađaju njegova djeca.

Ćimić je poslao sljedeća pitanja: u kojoj su vezi udruga U ime obitelji i Citizen GO i kako je došlo do financiranja te udruge te koliko je udruga Citizen GO do sada uplatila sredstava udruzi U ime obitelji i u kojem razdoblju. Uz to, postavljeno je pitanje u koju je svrhu korišten taj novac te je li novac ove udruge korišten u kampanji pripreme dva referenduma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.