Foto: fah

Vrijeme će biti promjenljivo, na Jadranu i uz njega i pretežno oblačno, izvijestio je u četvrtak ujutro Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ).

Na Jadranu mjestimice kiša, osobito navečer na sjevernom Jadranu, u Gorskome kotaru snijeg i susnježica, a malo snijega može biti i u Lici, te Slavoniji i Podavini.

U gorju je moguća i kiša koja se smrzava na hladnom tlu. Vjetar na kopnu umjeren zapadni i jugozapadni, ponegdje s jakim udarima. Na Jadranu će zapuhati umjereno, poslijepodne i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 0 i 6, na Jadranu od 6 do 11 stupnjeva Celzijusovih.

Mokri su ili vlažni te skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a snijeg i kiša mjestimice usporavaju promet u Gorskom kotaru, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Jak vjetar povremeno i mjestimice puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo, a zbog snijega nošenog jakim vjetrom vozi se usporeno između tunela Pod Vugleš i Čardak.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama:
u Lici: DC42 u mjestu Poljanak, DC218 GP Užljebić-Dobroselo-Mazin-Bruvno, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, županijska cesta ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević, sve lokalne i županijske ceste ceste na području Ličko-senjske županije, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji: DC8 Jadranskoj magistrali GP Zaton Doli-Slano-Dubrovnik-Cavtat-GP Karasovići DC420 Sustjepan-luka Gruž.

Na GP Pasjak pojačan je izlazak teretnih vozila.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Izvor: narod.hr/hina