Javno sučeljavanje Nenada Zakošeka protiv Tončija Matulića, u nedjelju ‘Iza zavjese’ kod Dujmovića

Foto: Krasnodar Peršun/HRT

Kako je došlo do skandala na Filozofskom fakultetu gdje se studentima Katoličko bogoslovnog fakulteta ne dopušta paralelno studiranje, zašto je fakultet političkih znanosti dao potporu tom odbijanju i što se sve krije „Iza zavjese“ ove rasprave, biti će centralna tema nedjeljne Dujmovićeve emisije koja na tu temu doista ima renomirane goste: Tončija Matulića, dekana Katoličkog bogoslovnog fakulteta, i Nenada Zakošeka, profesora na Fakultetu političkih znanosti i predsjednik Vijeća GONG-a.

Je li Hrvatska sekularna država, treba li to biti, ide li u smjeru klerikalizacije i po čemu, te traje li doista u zemlji konzervativna revolucija, samo su neke od tema predviđenih za prvi dio emisije. Zbog čega je onako nasrnuo na prof. Judith Reisman kada je „na njegovom“ fakultetu držala predavanje, čuti ćemo od prof. Zakošeka, koji su stvarni problemi kurikularne reforme i zbog čega se uporno javljaju falsifikati u povijesnim udžbenicima bit će teme drugog dijela emisije.

Treba li nam lustracija i kako je provesti u sveučilišnim redovima te treba li i zbog čega mijenjati Vatikanske ugovore, čuti ćemo u drugom dijelu emisije dvojice čelnika fakulteta koji su prave metafore ideološkog sraza koji već godinama traje u Hrvatskoj.

Svakako nemojte propustiti novu emisiju „Iza zavjese“, u nedjelju u 9 h na HTV 1. Repriza je na HTV4 u 20 sati.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr