Kunić priopćio Dujmoviću: Za emisiju ‘Iza zavjese’ više nema mjesta na HTV-u!

Foto: snimka zaslona

Ravnatelj programa HTV-a Renato Kunić osobno je priopćio Tihomiru Dujmoviću kako za njega više nema mjesta na HTV-u, točnije, kako se emisija ‘Iza zavjese’ usprkos zavidnoj gledanosti ukida.

Kako doznajemo, Kunić je Dujmoviću rekao kako HTV nema novaca za vanjske produkcije informativnog programa, kako imaju previše takvih emisija.

Zatečeni Dujmović ponudio je volonterstvo, rekao je da bi bio spreman raditi besplatno, na što je Kunić negodovao kazavši kako u programu ima previše istih emisija te da HTV s ovim brojem zaposlenih ne može uzimati vanjske produkcije, pogotovo u informativnom programu.

Dujmovićeva emisija sadržajno nije poput drugih, ostvarila je iznimno visoku gledanost, a s televizije su i sami svojevremeno priopćili kako je publika u anketi HTV-a izabrala upravo Dujmovića i njegovu emisiju „Iza zavjese“ kao najbolju.

Gledanost emisije je bila visoka i usprkos tome što je emitirana u 8:30 ujutro. Nakon što je nadmašio sva očekivanja visokom gledanošću, Domagoj Burić mu je dao, kako je jednom rekao sam Dujmović, „prokleti“ termin u srijedu navečer u 21:15. Termin, kako je rekao, kad Manđukić zabija svoj drugi gol ili Ronaldo zabija svoj treći gol, no zato je repriza četvrtkom bila gledanija od originalnog termina u srijedu navečer.

Dok je Dujmoviću zabranio rad, Kunić je, kako doznajemo, za zavidan honorar, produžio emitiranje emisije Romanu Bolkoviću usprkos podacima koji pokazuju poprilično slabu gledanosti te emisije.

Dujmovićeva emisija „Iza zavjese“ je nakon punih petnaest godina prekinula monopol koji je vodio Aleksandar Stanković s istim formatom emisije samo što u njemu već godinama propagira isključivo lijevu političku opciju.

Poznato je kako su se na Dujmovića pritisci vršili iz emisije u emisiju, a protiv emisije ‘Iza zavjese’ i njezinih tema najviše se bunio Saša Milošević kao produžena ruka Milorada Pupovca zajedno s Nedom Ritz. Na koncu je zabranjena emisija koju je sama publika, koja plaća pretplatu, proglasila najboljom.

Narod.hr je poslao upit Kuniću i Kovačeviću o nastavku emitiranja emisije prije otprilike tjedan dana ali do sada nije dobio nikakav odgovor, no, odluka je očito već donesena.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr