Lederer o Tomaševiću i Možemo: Mediji im umanjuju pogreške koje uopće nisu bezazlene

Ana Lederer
Foto: Fah

„Sve sto rade, pa i kršenja zakona i procedura, nema veze sa zatečenim stanjem, iako je Tomaševiću to glavni alibi za vlastite odluke. Zanimljivo da su im krediti još uvijek veliki, mediji im umanjuju pogreške koje uopće nisu bezazlene”, ističe dr. sc. Ana Lederer, gradska zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, Klub zastupnika Domovinskog pokreta i Zelene liste, teatrologinja, publicistkinja, bivša intendantica HNK u Zagrebu, u razgovoru za Narod.hr o slučaju Zagrebačkog holdinga, ostavci dr. Richtera te ukinuću naknade za roditelje odgajatelje.

O stanju u DB Srebrnjak i ostavci dr. Richtera

Upitali smo dr. sc. Anu Lederer što misli o  slučaju prim. dr. sc. Darka Richtera koji je prije dva tjedna bio izabran za ravnatelja DB Srebrnjak. Izabralo ga je Upravno vijeće bolnice kao najboljeg kandidata, ali je nakon medijskih i političkih napada nakon samo tri dana dao ostavku.

Narod.hr: Što kažete na stanje na Srebrnjaku i ostavku dr. Richtera dva dana nakon imenovanja? Jesu li oni uopće tražili stručnjaka za čelno mjesto bolnice?

Ana Lederer: „Dr. Richter sam je sve rekao, a pametno je procijenio da se ne treba prihvatiti funkcije zbog ideološkog, ali i svih drugih pritisaka, odnosno svega što je sam javno naveo kao razloge. Ponižavanje struke u ime radikalne ideološke matrice – možemo isti scenarij očekivati i dalje.”

O Zagrebačkom holdingu, optužbama, smjenama u upravi

Narod.hr: Možete li prokomentirati događaje u Zagrebačkom holdingu, smjene u upravi, optužbe koje smo imali priliku čuti s jedne i druge strane?

Ana Lederer: „Nerazumno bi bilo očekivati da se u sto dana nešto kvalitativno može promijeniti nakon desetljeća sultanske vladavine, ali već nakon sedam dana novi gradonačelnik i suradnici jasno su pokazali svoj način upravljanja na sličnom tragu.

Da ne razumiju sustav, jasno je pokazao već i njihov novi ustroj gradske uprave. Sukob je pak prokazao sve to u punom sjaju nakon javne polemike – ideološki pritisci, interesne pozadine i nadasve upravljačka nesposobnost.

Sve sto rade, pa i kršenja zakona i procedura, nema veze sa zatečenim stanjem, iako je Tomaševiću to glavni alibi za vlastite odluke. Zanimljivo da su im krediti još uvijek veliki, mediji im umanjuju pogreške koje uopće nisu bezazlene”, upozorila je.

> Ovo su Tomaševićevi članovi Upravnog vijeća DB Srebrnjak koji su podnijeli ostavke nakon ostavke dr. Richtera
> Dr. Richter o pritiscima Možemo: Da je ’45. lijevi ekstremisti sigurno bi me strijeljali!
> Dr. Richter za Narod.hr: ‘Izgleda da je za platformu Možemo ideološka podobnost važnija od kompetencija’

O ukidanju novčane naknade za roditelje odgajatelje

Narod.hr: Tomašević i nova zagrebačka vlast ukinuli su naknadu za roditelje odgajatelje koji taj status dobivaju tek nakon trećeg djeteta, jer za to navodno nema novaca, a u isto vrijeme najavljuju u Dumovcu izgradnju dodatnog skloništa za napuštene mačke?

Ana Lederer: „Trebalo je modificirati uvjete za stjecanje prava roditelja odgojitelja, ali ne ih i ukinuti.

U nezavidnoj situaciji s proračunom nije to presudna stavka jer ima načina i prostora za njegovu konsolidaciju, samo treba znati.

Međutim, sve je pisalo i piše u programu Možemo, ne znam čemu čuđenje.

A većina u GS-u omogućava im laganu provedbu svih odluka”, zaključuje.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr