Lijepe vijesti: U vukovarskom rodilištu iz godine u godinu rađa se više djece

Foto: Thinkstock

Rodilište vukovarske Opće županijske bolnice, koje zadnjih godina bilježi pozitivan prirast novorođene djece, u četvrtak je posjetio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te darivao posljednjeg rođenog Vukovarca u 2017., kao i prvorođenog u 2018. godini.

“Ovo je najljepši način za ući u Novu godinu i posebno me veseli što vukovarsko rodilište iz godine u godinu ima sve veći broj novorođene djece. To je optimističan podatak koji ulijeva nadu”, kazao je Penava, čestitajući Jeleni Radišić koja je u srijedu rodila dječaka, prvorođenog Vukovarca u ovoj godini, kao i Mariji Mandarić, koja je u silvestarskoj noći rodila djevojčicu.

Majke je darivao cvijećem i poklon bonom u iznosu od 1.500  kuna. Penava je podsjetio kako Grad Vukovar tijekom godine daruje roditelje novoorođene djece, dodjeljujući za prvu bebu 1.000, za drugu 2.000, a treću bebu po 5.000 kuna.

Najavio je i kako će Grad u potpunosti financirati režijske troškove vukovarskim obiteljima s troje ili više djece do 16-te godine starosti, istaknuvši da je Vukovar prvi grad u Hrvatskoj koji će započeti s provedbom te mjere.

Po riječima ravnateljice vukovarske bolnice Vesne Bosanac, ta je bolnica jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja proteklih par godina bilježi porast novorođene djece. Naime, u vukovarskom rodilištu u 2017. godini rođeno je 395 beba, odnosno četiri bebe više nego u 2016. , ali i 30-tak djece više u odnosu na 2015. godinu.

“U našem rodilištu nudimo idealne uvjete i nadam se kako će se ovaj pozitivan trend sve većeg broja novorođene djece nastaviti i u budućnosti, jer to će značiti sve veći broj Vukovarki i Vukovaraca, te cijelih novih obitelji, jer Vukovar iz godine u godinu postaje sve bolje mjesto za život”, poručila je Vesna Bosanac.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina/ms