Luka Mišetić: HRT-ovim filmom ‘Generali’ prekršena prava na privatnost; to je i obračun s Karamarkom

Odvjetnik Luka Mišetić tvrdi da su filmom “Generali” prekršena i Ustavom i Europskom konvencijom zajamčena prava na privatnost generala te da će general Ante Gotovina naknadno odlučiti hoće li protiv HRT-a podnijeti i tužbu.

Dugogodišnji branitelj Ante Gotovine izrazio je nezadovoljstvo prikazanim, smatra da je film poslužio za ponovno otvaranje već završene haaške sudske priče, a namjera je bila, kaže, i korištenje Gotovine u aktualne političke obračune.

“Smatram da je u njemu izneseno niz neistina i manipulacija. Što je demantirano pravomoćnom presudom, a na ovaj su način putem javne televizije rehabilitirane i ponovno vraćene u javni prostor kao činjenice. Držim da je to velik profesionalni propust vodstva javne televizije, koja je sebi dopustila da sudjeluje u pokušaju revizije novije hrvatske povijesti i pravomoćne sudske presude”, rekao je Mišetić za Večernji list.

“Osim toga, novinari Željko Peratović i Ivica Đikić iznosili su neke tvrdnje za koje ne postoji nijedan dokaz. Primjerice, tvrdnja da se general Gotovina skrivao u Hrvatskoj potpuna je neistina, a predstavio ju je hrvatskoj javnosti kao istinu bez ijednog dokaza”, rekao je Mišetić.

“Nakon gledanja triju nastavaka dokumentarca i meni je bilo očito da se autor ujedno obračunava i s T. Karamarkom. Nezadovoljan sam time, a siguran sam da je nezadovoljan i general Gotovina jer su se preko njegovih leđa namjeravali ostvariti neki aktualni politički ciljevi. Očito je da se generale koristilo za politički obračun s Karamarkom, i zato što je on danas predsjednik HDZ-a”, rekao je Mišetić, uz ostalo, za vecernji.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: vl/narod.hr
Photo: narod.hr