Marinko Jurasić: ‘Ministar koji napada novinare zbog pitanja politički je diletant’

Foto: fah

Uoči izborne kampanje napasti novinara zbog pitanja koje postavlja to može jedino netko s političkim gardom poput Donalda Trumpa ili netko tko je s Marsa pao na političku scenu, a kakvim se jučer predstavio Tomislav Ćorić. Naime, Trumpov boj s novinarima dio je njegove političke strategije pa javno ispoljena arogancija njemu donosi naklonost birača. Međutim, Ćorićevi ex cathedra nastupi iritantni su čak i kad im se ne može naći sadržajna primjedba. Ali, jučer se sve spojilo na najgori mogući način.

Ćorić se obrušio na istaknutog televizijskog reportera N1 televizije Hrvoja Krešića nezadovoljan pitanjima koje mu je postavljao o navodnim poslovnim špekulacijama na štetu Ine, ionako za HDZ bolne teme i potencijalno Ahilove pete njihove predizborne kampanje.

Pri tomu je umjesto da kao ministar jasno odgovori na pitanja o nacionalnoj kompaniji, Ćorić zauzeo gard etičkog tužitelja po pitanjima novinarske profesionalnosti. Očito ne shvaćajući da napad, osobito kad dolazi od ministra, nije najbolja obrana. Štoviše, pred izbore u pravilu je najgora, piše Marinko Jurasić za Večernji list.

Osobito je u ovom slučaju bio nepotreban ako su argumenti na strani ministra. Ovako je samo ostavio dojam kako napada autora zbog neugodnih pitanja jer nije uspio sročiti ništa suvislije.

I onda uz sve to još je dao na znanje kako ima saznanja o Krešićevoj privatnoj komunikaciji unutar novinarskih grupa na društvenim mrežama tako da je i Andreja Plenkovića doveo u situaciju da Vladu i HDZ brani od logičnih propitivanja odakle Ćorić crpi saznanja o tomu, i koja je svrha i pobuda takvog praćenja komunikacije novinara čak i ako je ministar to doznao iz legalnih izvora, odnosno novinarskog “dubokog grla” unutar zatvorene novinarske skupine.

Biti ministar stranke koja se jedva oslobodila stigme o čačkanju po novinarskoj privatnosti, pa takvo što ispaliti na upite o medijskim optužbama zbog novog zapostavljanja nacionalnih interesa u Ini, to je politički diletantizam.

Uostalom, ako hrvatski dio Ine u toj priči nije podređen te ako je hrvatska nafta putovala u Mađarsku u hrvatskom interesu, zašto nam se ministar Ćorić kao potpisani svjedok u niti jednom od čestih istupa o tomu nije pohvalio!?

* Mišljenja iznesena u komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr