Metkovski gradonačelnik Božo Petrov ponio titulu najgradonačelnika regije za 2014. godinu

Na 30. tradicionalnom izboru za najmenadžera i kompaniju jugoistočne i srednje Europe održanom u u Sarajevu, među pojedincima koji stvaraju ambijent za biznis dodijeljene su i nagrade za najgradonačelnika jugoistočne i srednje Europe, a titulu najgradonačelnika regije za 2014. ponio je metkovski gradonačelnik Božo Petrov, uz gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, priopćili su iz ureda gradonačelnika Metkovića.

U svečanoj dvorani sarajevskog hotela Holiday inn, dodijeljene su 24 menadžerske nagrade najuspješnijim menadžerima i kompanijama, no dodijeljene su i nagrade najuspješnijim pojedincima koji ne rade direktno u biznisu, ali svojim aktivnostima stvaraju povoljniji ambijent za biznis i ekonomiju u regiji, pa tako i gradonačelnicima.

U obrazloženju nagrade rečeno je kako je gradonačelnik Petrov svojim odgovornim vođenjem grada i smanjenjem vlastite plaće prvo za 30 %, a onda i na minimalac oduševio Hrvatsku, ali i bosansko-hercegovačku javnost u kojoj vlada veliko razočaranje u političke elite i političare, što su potvrdili i nedavni prosvjedi u Bosni i Hercegovini.

Nagradu najgradonačelnika regije 2014. u ime gradonačelnika Bože Petrova preuzeo je zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja.Ovu svečanu dodjelu prenosila je i Radio televizija Bosne i Hercegovine uz prisustvo visokog predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini Valentina Inzka, priopćio je ured gradonačelnika Petrova.

Izvor: narod.hr
Photo: narod.hr