Mikulić: ‘HDZ neće sudjelovati u teatru oko biste Ive Lole Ribara’

Foto: fah

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) ocijenio je u utorak da je proračun Grada Zagreba za iduću godinu donekle na razini ovogodišnjeg, te poručio da HDZ neće odustati od kapitalnih investicija, posebno onih koje su bitne za Zagreb i njegove građane.

Mikulić je na konferenciji za novinare u povodu sjednice Gradske skupštine, koja će se održati u četvrtak, 30. studenog, rekao da prihodi i primici proračuna i proračunskih korisnika za iduću godinu iznose gotovo devet milijardi i 400 milijuna kuna.

HDZ neće odustati od kapitalnih investicija

Poručio je da HDZ ni u idućoj godini neće odustati od kapitalnih investicija, posebno od onih koje su bitne za Zagreb i njegove građane. Proračunom se planira dodatno zaduženje Grada za 250 milijuna kuna, a sredstva će se koristiti za kapitalna ulaganja.

“Predviđena su i sredstva za četiri nova ureda – za demografiju, kulturu, sport i mlade, te ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju, koji će s radom početi od 1. siječnja”, istaknuo je Mikulić.

Komentirajući smanjenje sredstava za mjesnu samoupravu za šest posto, rekao je kako su se očito u planiranju “malo prekombinirali”. “Svi smo ovdje slavodobitno govorili – mjesnoj samoupravi se povećavaju sredstva, imat će veće ovlasti itd. Nas nekolicina smo tada komentirali – nije problem što ćete u pojedinim vijećima imati puno više sredstava, problem je imate li ljude koji će znati osmisliti programe da se ta sredstva utroše”, kaže Mikulić.

Upitan o zamjeni nekretnina između države i Grada, Mikulić je rekao da je to opravdano kada se prostori i objekti stavljaju u funkciju. Ako se misli na kavanu Corso, taj prostor godinama zjapi prazan, a takvu kavanu moramo imati u Zagrebu. “Ja ću s dvije ruke podržati da to bude u funkciji i namjeni kako bi trebalo biti. Pa mi se nalazimo u metropoli”, poručio je.

Bista Ive Lole Ribara: HDZ neće sudjelovati u teatru između Bandića i Hasanbegovića

U vezi najave zastupnika liste Neovisni za Hrvatsku da će tražiti uklanjanje biste Ive Lole Ribara, Mikulić je ustvrdio da uloga gradskih zastupnika nije propitivanje povijesnih uloga i značaja pojedinaca, nego bavljenje komunalnom problematikom i temama.

“HDZ želi da nemamo podjela u društvu i da ne čitamo na naslovnicama ‘tko je partizan, tko je ustaša’, jer to je pitanje povijesti i povjesničara. Želimo Zagreb s boljim prometnicama, s boljim gospodarenjem otpadom i gradskom imovinom”, poručio je Mikulić.

U ‘teatru’ između gradonačelnika Milana Bandića i zastupnika Zlatka Hasanbegovića HDZ ne želi sudjelovati. “To je tema koju trebaju riješiti dva koalicijska partnera, HDZ tu temu nije ni započeo, pa nema potrebe da u tome sudjeluje”, rekao je.

 Neovisni za Hrvatsku predložili uklanjanje biste Ive Lole Ribara u Zagrebu

Zastupnici Neovisni za Hrvatsku predlažu uklanjanje biste Ive Lole Ribara koja je 1O. listopada 2017. otkrivena na zelenoj površini uz ulicu Prilaz baruna Filipovića, te da se bistu nakon uklanjanja pohrani u Muzeju grada Zagreba.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/dž