Milanović zadovoljan izvješćem Porezne uprave o zgradi za sisačku Hitnu pomoć

Premijer Zoran Milanović zadovoljan je informacijama koje je Porezna uprava iznijela o kupnji zgrade u Sisku za potrebe Hitne medicinske pomoći, a zbog koje DORH sumnjiči županicu Marinu Lovrić Merzel da ju je preplatila.

Obrazloženje koje sam vidio dokazuje da je Porezna uprava radila svoj posao, rekao je Milanović na sjednici Vlade.

A ja kao predsjednik Vlade i ministar financija, kad je u pitanju nadzor sustava, učinili smo sve, dodao je.

“Mi daljnjeg utjecaja nemamo i ne možemo imati. Dalje neka radi pravosuđe”, zaključio je.

Milanović je na prošlotjednoj Vladinoj sjednici od Ministarstva financija zatražio da u najkraćem roku napravi analizu koja će pokazati je li bilo propusta u procjeni vrijednosti nekretnine koju je Sisačko-moslavačka županija za potrebe Hitne medicinske pomoći kupila od privatnog vlasnika.

Još isto popodne zamjenik ministra financija Boris Lalovac i ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec na konferenciji za novinare rekli su da je Porezna uprava u Sisku na zakonit način, sukladno svim propisima i procedurama procijenila vrijednost zgrade te da su to potvrdile dvije revizije.

Objasnili su da se procjene vrijednosti nekretnina svakodnevno obavljaju po Pregledniku tržišnih vrijednosti koji je donijet 2011. i koji vrijedi za čitavu Hrvatsku. Upravo je po tom Pregledniku i svim važećim procedurama procijenjena i zgrada koju je županija za potrebe Hitne medicinske pomoći kupila od privatnog vlasnika, ustvrdio je Lalovac.

Vlada je danas u saborsku proceduru uputila konačne prijedloge obiteljskog i zakona o udrugama.

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić rekla je kako su u konačnom prijedlogu obiteljskog zakona kod ostvarivanja zajedničke roditeljske skrbi pojačali mehanizme kada se donosi odluka da tu skrb vrši samo jedan roditelj.

Taj se roditelj smatra jačim u odnosu na drugog roditelja te smo uveli mehanizme – financijske sankcije kao i mogućnost promjene odluke o skrbništvu – koji manipulativnom roditelju postavljaju granice kako ne bi manipulirao preko djeteta i tako mu štetio, rekla je Opačić.

Ministar uprave Arsen Bauk kazao je kako će se zakon o udrugama odnositi i na sportske udruge, iako je u saborskoj raspravi u prvom čitanju bilo prijedloga o njihovom izuzimanju.

Zakon će se odnositi na sve udruge, ali je ostavljena mogućnost da se posebnim zakonima na drugačiji način propiše postupanje s udrugama prema njihovim djelatnostima, rekao je Bauk.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr