Milinović u novi prijedlog proračuna dodao pola miljuna za škole, uključio i Thompsonov koncert i žrtve obiteljskog nasilja!

Zagreb, 13.6.2019 - Ličko Senjski župan Darko Milinović došao je u Banske dvore na razgovor sa premijerom u vezi isplate plača u županiji, gdje nije formirana vlast nakon zadnjih lokalnih izbora. Na fotografji Darko Milinović. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Kao što je i najavio ličko-senjiski župan Darko Milinović u srijedu je službeno povukao stari prijedlog proračuna te uputio novi, javljaju iz te županije, a prenosi N1.

Novi prijedlog proračuna razlikuje se od onog kojeg je župan uputio prije šest mjeseci u iznosu od 22,4 milijuna kuna.

Najveće promjene se odnose na Opću bolnicu Gospić u iznosu od 20 milijuna kuna od čega su 19,2 milijuna kuna nepovratna EU sredstva što je potrebno kako bi Opća bolnica Gospić mogla pristupiti postupku javne nabave.

>Milinović: Ako Kustić ne sazove sjednicu Županijske skupštine, ja ću osobno to učiniti’

>Milinović: Pred Vladom ću kampirati ako treba, a spreman sam i za nove izbore

Budući se svake godine na drugom mjestu obilježava 5. kolovoza, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, želja je Marka Perkovića Thompsona da ove godine to bude na Krbavskom polju te je u novom prijedlogu proračuna župan predložio 200.000 kuna za pokrivanje režijskih troškova i same organizacije proslave.

Za osnovne škole Senj, Korenica, Brinje, Lovinac u proračunu je predloženo novih 0,5 milijuna kuna.

Nakon sastanka sa premijerom Plenkovićem u Zadru, odnosno sjednice Vlade RH Župan je obećao da će učiniti sve sa svoje razine kako bi Ličko-senjska županija sudjelovala u projektu pomoći žrtvama obiteljskog nasilja. Zato je župan u novom proračunu predložio iznos od 100.000 kuna te će taj iznos poslužiti kao institucionalna pomoć žrtvama obiteljskog nasilja.

Za napomenuti je kako županija nije isplatila uskrsnice te je zbog toga župan osigurao 200.000 kn za regres za godišnje odmore što po zaposleniku iznosu 2.500 kn. Iznos je osiguran za zaposlenike županije, LIRA – e i Zavoda.

Kako bi Dom za starije i nemoćne građanima treće životne dobi omogućio što kvalitetniji život i skrb, župan je u novom proračunu predložio preraspodjelu 380.000 kn za fizioterapeute koji bi trebali skrbiti o najugroženijima.

Župan Milinović je o navedenim izmjenama obavijestio i predsjednika Skupštine Marijana Kustića koji je upoznat sa istim te je dogovoreno da će se eventualne promjene u smislu amandmana i podrške Vlade RH projektima Ličko-senjske županije još definirati na sastanku koji je zakazan za ponedjeljak, 24. lipnja.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/N1