Ministar Kuščević kritizira Hod za život i pita se što je njegova svrha?

Foto: Fah, narod.hr; fotomontaža: Narod.hr

“Ako je svrha Hoda za život predizborna kampanja ili aktivnost u političke svrhe, onda namjere organizatora nisu časne i služe političkoj zloupotrebi tog pitanja. HDZ se zalaže za znanstvenu raspravu o abortusu”, ustvrdio je ministar Lovro Kuščević, piše vecernji.hr

> (VIDEO) Pogledajte predstavljanje 4. Nacionalnog Hoda za život iz Osijeka

> Pročitajte zaključak svih medicinskih fakulteta u Hrvatskoj o početku ljudskog života (2009.)

> (VIDEO) Šola o lažnim vjernicima među političarima: ‘Populističko dodvoravanje, a svojim moralom nemaju veze s katoličanstvom’

Iz ove izjave može se ocijeniti stajalište ministra Kuščevića, pa time potencijalno i cijelog HDZ-a, o manifestaciji Hoda za život koji se ove godine održava 25. svibnja. Riječ je o povorci radosti koja želi osvijestiti hrvatsku javnost o pravu svakog začetog djeteta na rođenje i život, a ministar Kuščević želi ju ispolitizirati i tako joj dati sasvim drugi karakter od onoga koji zaista ima.

Naime, organizatori ovogodišnjeg Hoda za život objavili su plan ovogodišnje povorke, koje će u Osijeku i Rijeci hodati za život 18. svibnja, a u Zagrebu, Splitu i Zadru tjedan kasnije 25. svibnja. Ministar Kuščević je, očito, uspio povezati nepovezivo – datum 25. svibnja koji je ujedno i dan predizborne šutnje uoči europskih izbora s Hodom za život koji je čista, nestranačka, pozitivna i građanska ideja koja nema nikakve veze niti s europskim, a niti s bilo kakvim drugim izborima. Stavljati Hod za život u kontekst predizborne šutnje pomalo je smiješno, jer se u to može staviti i utakmica Dinamo-Hajduk koja se igra istog dana. Kao i bilo koja druga javna nepolitička priredba toga dana.

Jedina ideja Hoda za život je naglasiti i posvijestiti hrvatskoj javnosti da svako začeto dijete ima pravo roditi se i živjeti s drugim ljudima.

Posebno je začuđujuće jer se Lovro Kuščević godinama izjašnjava kao kršćanin i katolik, što bi trebalo podrazumijevati i kao zaštitnik svakog života nerođenog djeteta. On sam tvrdi da je “HDZ za znanstvenu raspravu” oko tog pitanja, premda je znanost o tome davno sve rekla. Naime, napredak znanosti i tehnologije potvrdio je da je život od samog početka, od začeća, te je šteta što Kuščević i HDZ nisu o tome bolje informirani.

Najveći medicinski stručnjaci u Hrvatskoj dali su svoja stručna mišljenja o početku i prvim fazama ljudskoga života, složivši se da je ubojstvo zdravog nerođenog djeteta, koje nosi zdrava trudnica, a isključivo na njezin zahtjev, medicinski neopravdano i neetično.

> Lovro Kuščević novinare pozdravlja s “Hvaljen Isus”, a papa s dobra večer

Podsjetimo također i na kontroverznu ulogu ministra Kuščevića u slučaju referendumske inicijative Narod odlučuje kada se ignorirala volja više od 400.000 hrvatskih državljana te zaustavljen narodni referendum za promjenu izbornog sustav, što je izazvalo prilično razočaranje i gnjev hrvatske javnosti.

> Fra Mario Knezović: Kako je Lovro Kuščević ukrao ulogu Nikoletine Bursaća?

“Kuščević je toliko napamet naučio određene rečenice i fraze da se i sam splete u toj recitaciji pa mu, premda tvrdi da se radi o puno manjem broju potpisnika, izleti da je ipak 400 tisuća potpisa za referendum. Vjerojatno je on, sad tako ispada, i ono kad je izgovorio „Hvaljen Isus i Marija“ naučio naizust bez uvjerenja u to što izgovara. Možda je tada tako rekla partija ili stranačko tijelo? Tako će vladajući ušutkati kritičare, posmicati neovisne internet portale, utjerati u red analitičare, udruge koje se bore za promicanje vrednota će proglasiti nepoćudnima i rušiteljima ljudskih prava, komentatore na internetu i društvenim mrežama će procesuirati i zatvarati”, podsjetio je fra Mario Knezović na Kušćevićevu ulogu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr