(VIDEO) Šola o lažnim vjernicima među političarima: ‘Populističko dodvoravanje, a svojim moralom nemaju veze s katoličanstvom’

Foto: Snimka zaslona / Fah (Fotomontaža: Narod.hr)

Ministar obrane Damir Krstičević tijekom posjeta središnjici HDZ-a u Gospiću, svojim nespretnim naklonom nakon što se prekrižio izazvao je podsmijeh korisnika društvenih mreža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Šola, teolog i komunikolog za RTL komentirao je događaj:

“Kad god vidim političara, bio to predsjednik Vlade bio to ministar Krstičević u nečem što se vidi po njegovom govoru tijela, liturgijski govor tijela se vrlo lako da čitati. Vidi se da on tu nije doma, da to nije njegov prirodni okoliš. Tu jasno vidite da se čovjek ne zna prekrstit, da čovjek ne zna kad treba ustat, da čovjek ne zna kad treba reći amen.”

Lovro Kuščević novinare pozdravlja s “Hvaljen Isus”, a papa s dobra večer

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni ministar uprave Lovro Kuščević, pozdravlja s “Hvaljen Isus” i kolege i novinare.

Svojedobno je isto učinio i  u odjavi konferencije porukom novinarima: “Hvala lijepa, Bog vam dao zdravlja!”

“Ljudi znaju, prvi nastup Pape Franje kada je došao, kada je postao Papa lijepo na trgu Svetog Petra izašao je van rekao je dobra večer. A naš, recimo, ministar Kuščević u svom prvom nastupu izađe pred vas novinare i kaže hvaljen Isus. Ili kao neki drugi hvaljen Isus i Marija. Dakle, oni su tu ispali papskiji od Pape“, kazao je Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je Lovro Kuščević – političar koji je do jučer pozdravljao s ‘hvaljen Isus’?

“To je katolicizam koji je ispražnjen od vjere. Čisto onako populističko, demagoško dodvoravanje nekakvom identitarizmu bez ikakvog dubljeg religioznog života kojem političari pribjegavaju najčešće u kontekstu izbora ili kada bi se željeli predstaviti nešto što nisu, a u većini slučajeva oni svojim moralom i svojim držanjem nemaju veze sa katoličanstvom”, izjavio je Šola za RTL:

Ivica Šola: Ministar Kuščević od Isusa do Sorosa – Što bi tek bilo da Lovro nije Hvaljen Isus ministar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja jesam katolik, mogu bit bolji, mogu bit gori. Hvaljen Isus”, rekao je jednom prilikom ministar Kuščević, kao i da se “moli Bogu svako jutro i svaku večer. I za vas ću se večeras pomoliti”, izjavio je Kuščević pred novinarima.

Dr. Željka Markić: Ministar Kuščević je primjer lažnog deklariranja – pozdravlja s katoličkim pozdravom, a onda zloupotrebaljava političku moć

Bandić i igrokaz s lomljenjem česnice

Boga često spominje i zagrebački gradonačelnik, no i pokazuje da političarima “ništa nije sveto”, kako je izjavio poznati vukovarski branitelj Predrag Mišić zgrožen događajem koji se zbio ove godine na pravoslavni Božić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati vukovarski branitelj Predrag Mišić o igrokazu Pupovca i Bandića sa česnicom: ‘Pokušaj krađe Božića’

Na već tradicionalnom domjenku Srpskog narodnog vijeća u povodu pravoslavnog Božića, koji već godinama okuplja državni vrh. Među okupljenima je ove godine bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kao i Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a.

Tradicija pravoslavne proslave Božića je lomljenje božićnog kruha. Uoči lomljenja kruha svećenik sakriva u njega “sretni novčić” koji po vjerovanju onome tko ga pronađe donosi sreću i blagostanje tijekom cijele predstojeće godine.

(Video) Pupovac, Bandić i pop: odglumili zajedno da je pred Bandićem – dobra godina

Igrokaz u kojem mitropolit Porfirije lomi pogaču i pronalazi novčić, potom ga skriva i krišom predaje Miloradu Pupovcu, koji ga potom predaje zagrebačkom gradonačelniku Bandiću, obišao je društvene mreže.

“Bog obično pomaže, a ne odnemaže”, kazao je Milan Bandić.

Plenković kod Pape

Osim supruge Ane Maslać Plenković i djece, premijer je široj javnosti predstavio i punicu Milu Maslać, koju je također poveo na audijenciju kod pape Franje.

> (FOTO) Plenković sa suprugom i djecom u audijenciji kod pape Franje

Za vrijeme primanja, Plenkovićev sin se igrao s krunicom, a Papa je razdraganog dječaka potapšao po glavi.

Plenković se oglušio i na priopćenje HBK koja je iskazala zabrinutost zbog ratifikacije Istanbulske konvencije te da se njome potiho uvodi rodna ideologija.

“Izražavamo zabrinutost što se u tako važnome međunarodnom dokumentu (u čl. 3.) pojavljuju neprihvatljive definicije, prema kojima bi trebalo poimati ‘obitelj’, ‘rod’ i ‘rodno nasilje’. Očito je da u Konvenciji navedena definicija ‘roda’ odudara od uvriježenoga shvaćanja da je rod identičan spolu i može biti muški ili ženski.”

“Ne možemo se stoga oteti dojmu da se potiho, nedovoljno pojašnjenim pojmovima, na mala vrata uvodi rodna ideologija u naše društvo. Konvencija, naime, na prikriven način, uvodi novo poimanje ljudske spolnosti koje zadire u sam ustroj osobe”, upozorili su biskupi.

Nekoliko dana nakon ratifikacije IK Ministarstvo znanosti i obrazovanja umjesto spola uvelo “rod”

Dr. Željka Markić predsjednica udruge “U ime obitelji” također je naglasila da je “nadbiskup Puljić otvorio mogućnost premijeru Andreju Plenkoviću da zaustavi ratifikaciju i vrati se dijalogu sa svim društvenim dionicima.”

(VIDEO, FOTO) Danas na snagu stupa Istanbulska konvencija – Plenkovićev udar na demokraciju

Unatoč upozorenjima vezano uz konvenciju od strane HAZU-a, Matice Hrvatske, Hrvatske biskupske konferencije te građanske inicijative ‘Hrvatska protiv IK’, dana 13. travnja na petak 2018. godine u Hrvatskom saboru izglasana je Istanbulska konvencija. Nakon što je predsjednik sabora Gordan Jandroković službeno obznanio kako je IK izglasana, zastupnici SDP-a zapljeskali su HDZ-ovcima.

Plenković se prije toga za Uskrs sa sinom pojavio na uskrsnom euharistijskom slavlju u katedrali i slušao kardinala Bozanića koji je u homiliji istaknuo:

> (FOTO) Kardinal Bozanić: ‘Isus nije populist koji bi se svima želio svidjeti, nije to ni Crkva’

“Ako se zamračuje svjetlo Uskrsloga, komu se onda otvara prostor? Moći? Novcu? Ideologiji?”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.