(FOTO) Plenković sa suprugom i djecom u audijenciji kod pape Franje

Foto: fah

Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao je u subotu prije podne u audijenciju kod pape Franje sa suprugom i djecom te s izaslanstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim s Papom, on će razgovarati i s Pietrom Parolinom, vatikanskim državnim tajnikom, a posjetit će i Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima.

Plenković je u petak doputovao u posjet Vatikanu, a po dolasku sastao se s predstavnicima Hrvata u Italiji u hrvatskom veleposlanstvu u Rimu, te se neformalno susreo i s talijanskim premijerom Paolom Gentilonijem.

Govoreći o posjetu Vatikanu, premijer je rekao mu je čast da je doputovao u posjet Svetoj Stolici, a susret s papom Franjom ocijenio je “jednim od najreferentnijih trenutaka u poslu bilo kojeg predsjednika vlade u smislu međunarodnih aktivnosti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjet Svetom Ocu zasigurno je za mene jedan od najvažnijih događaja u životu, a poklapa se i s godinom dana rada Vlade, rekao je jučer Plenković. Očekujem da od njega čujem poruke ohrabrenja, da ga, naravno, pozovem u Hrvatsku, da razgovaramo o završetku postupka kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca i svim drugim pitanjima koja su važna za jačanje odnosa između Svete Stolice i Hrvatske, istaknuo je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.