Ministarstvo hrvatskih branitelja: ‘Najoštrije osuđujemo vandalski čin nad spomen-obilježjem u Dubravi’

Foto: fah, narod.hr; fotomontaža: narod.hr

Ministarstvo hrvatskih branitelja: ‘Najoštrije osuđujemo vandalski čin nad spomen-obilježjem u Dubravi’

Ministarstvo hrvatskih branitelja reagiralo je na jučerašnje oskvrnjavanje spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u zagrebačkoj Dubravi velikim grafitom s crvenom petokrakom zvijezdom.

> Zorica Gregurić: ‘Još uvijek liječimo rane od crvene petokrake, a sada moramo trpjeti i da se naše poginule ovako omalovažava’

Priopćenje, objavljeno na stranicama Ministarstva, prenosimo u nastavku.

Vandalski čin

Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije osuđuje vandalski čin nad spomen-obilježjem podignutim poginulim hrvatskim braniteljima u zagrebačkoj Dubravi.

Sve aktivnosti Ministarstva usmjerene su ka zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja, osobito onih koji su svoje živote utkali u temelje hrvatske državnosti i u čiji se spomen i čast podižu spomen-obilježja.

Simbol pod kojim su tijekom Domovinskog rata počinjeni najstrašniji zločini

Dignitet i žrtva poginulih hrvatskih branitelja, koji su najzaslužniji za obranu domovine i stvaranje samostalne i nezavisne Republike Hrvatske u kojoj danas živimo, ne smiju biti ni na koji način oskvrnuti. Stoga je svaka vrsta devastacije spomenika podignutih njima u čast, a osobito ispisivanjem simbola pod kojim je tijekom Domovinskog rata izvršena agresija na Republiku Hrvatsku, pod kojim su počinjeni najteži zločini i pod kojim su hrvatski branitelji izgubili svoje živote, vandalizam koji zaslužuje oštru osudu svih stanovnika Republike Hrvatske.

Očekujemo od hrvatske policije i pravosuđa da u što skorijem roku poduzmu sve raspoložive mjere za pronalazak i kažnjavanje počinitelja te apeliramo na sve hrvatske građane da se s posebnim pijetetom odnose prema svim spomenicima podignutima poginulim hrvatskim braniteljima.”

Evo što nam je odgovorila policija o oskvrnuću spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u zagrebačkoj Dubravi!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr