Možda je Josipović samo običan pozer, kojega je poplava nesposobnih i moralno upitnih političara nanijela na Pantovčak

Zamoljen od predsjednice Udruge Zviždač Vesne Balenović da nakon, kako kaže, trinaest godina nepravde i progona posreduje pri njenom povratku u INU, koristeći ustavnu ovlast usklađivanja rada državnih tijela, predsjednik Ivo Josipović, kako tvrdi dao zanimljiv odgovor: „Draga Vesna, ti znaš da bih ti ja rado pomogao, ali ja se u INU ne smijem uplitati, jer INA je privatna firma“- rekao je Josipović, priopćeno je iz Udruge Zviždač.

Balenović ističe kako je Pantovčak napustila zgranuta i pitala se, kako to da Predsjednik ne zna da je RH vlasnik 44,84% udjela INE, da RH u Nadzornom i Upravnom odboru INE ima svoje predstavnike, koje je imenovala Vlada. “Zar Josipović ne zna da je premijer Zoran Milanović u ime Vlade RH postavio svog osobnog prijatelja i kolegu s fakulteta Sinišu Petrovića, da vodi Nadzorni odbor, bez čije suglasnosti djelatnik INE ne smije niti opušak podići s poda”, pita Balenović.

U priopćenju stoji kako su možda Josipoviću te informacije promaknule, ukoliko je “kao poznati glazbenik i najizvođeniji skladatelj ozbiljne glazbe na HTV-u i šire, krenuo u komponiranje dugo najavljivanje hrvatske opere. To je ozbiljan glazbeni projekt koji je vjerojatno do kraja iscrpio predsjednika Josipovića, pa nije primjetio da INA ipak nije u 100% privatnom vlasništvu”, smatra Balenović koju je kako kaže, vijest da je primio predsjednika Uprave najvećeg ruskog energetskog diva Gazproma Alekseja Millera, te pokušavao posredovati u ruskim akvizicijama koje uključuju i kupovinu dijelova INE, zbunila do kraja.

“Kako to da je Josipović, potpuno nemoćan pomoći građaninu RH, poštenom čovjeku, zviždaču koji ima u rukama priznanje DORH-a da je u INI otkrio kriminal velikih razmjera, s obrazloženjem da se ne smije upletati u poslovanje privatne tvrtke, a istovremeno kad se pojavi investitor, za tu istu INU nakrcan novcima „kao brod“, Josipović sav sretan trčeći, osobno stavlja crveni tepih već od Britanskog trga, do svog ureda na Pantovčaku i preuzima veoma aktivnu ulogu”, pita predsjednica Udruge Zviždač.

Balenović želi znati kako to Josipović, kad od njega građanin traži pomoć INU proglašava privatnom firmom, u čije poslovanje se ne smije petljati, a kad pored uha novci zazveckaju i pojavi se bogati investitor, onda INA odjednom prestaje biti privatna firma i Josipović se od ambicioznog glazbenika pretvara u važnog regionalnog posrednika.

Dodaje kako ostaje u dilemi, jeli kod Josipovića u pitanju podvojena ličnost ili samo izoštren osjećaj za proviziju iz velikog posla. Kako kaže, nameće se i treća opcija. “Možda je Josipović samo običan pozer i prevarant, kojega je poplava nesposobnih i moralno upitnih političara nanijela na Pantovčak, s tom razlikom što je kod gospodina Josipovića uz glazbeni talent nešto naglašeniji i glumački talent, kad mu je na obećanja o Novoj pravdi povjerovala cijela nacija, zajedno sa mnom”, kazala je Balenović.

Pita predsjednika Josipovića, kako sam to da je ona, kao predsjednica udruge „Zviždač“, oboružana jedino moralom, mogla na posao vratiti desetine nepravedno otpuštenih djelatnika, a Josipović oboružan svim predsjedničkim ovlastima prikazuje se nemoćnim da bilo što učini, unatoč postojanju pisanog priznanja Vlade da su mi kršena ljudska i radna prava i pisanog priznanja DORH-a da je u INI razotkrila kriminal velikih razmjera.

“Čudi me da istovremeno, temeljem svojih predsjedničkih ovlasti abolira kriminalce, ubojice i zlostavljače, a ne osjeća potrebu da pomogne pravednim i poštenim građanima koje je korumpirani i neusklađeni državni aparat samljeo. Možda mi Josipović ne smije dati potporu, kako bi zaštitio svoje stranačke prijatelje, koje teretim za kriminal u INI i koji su 2003. godine za 23 milijarde dolara oštetili RH pri privatizaciji INE”, ustvrdila je Balenović.

Sigurna je da će se Zoltan Aldott, predsjednik Uprave INE, uskoro odlučiti za njen povratak u INU, čim nestane Josipovićev paralizirajući utjecaj na pravdu, upravo onu pravdu koju je u svom inauguracijskom govoru na Markovom trgu, 18.2.2010. godine, Josipović tako lako obećao.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: Narod.hr/Hrvoje Pilić