Nakon afere SDP-ovca Jakovine: Ministar Tolušić dogovorio odlazak cijele uprave Hrvatskih šuma bez otpremnina i bonusa!

Foto: fah

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić održao je sastanak s Upravom Hrvatskih šuma, predsjednikom Ivanom Pavelićem i članovima Marijom Vekić i Ivanom Ištokom.

Naime, odlukom Vlade RH od 3. studenoga ministar Tolušić imenovan je jedinim predstavnikom države u Skupštini Hrvatskih šuma. Nakon afera vezanih uz poslovanje Hrvatskih šuma poziv ministra Upravi društva da ga izravno izvijeste o poslovanju i aktualnim zbivanjima potpuno je očekivan.

Postignut je dogovor temeljem kojega je donesena i odluka o sporazumnom prestanku radnog odnosa svih sadašnjih članova Uprave. Po ugovoru predsjednik Uprave Ivan Pavelić i članovi Marija Vekić i Ivan Ištok imaju pravo na otkazni rok od tri mjeseca, odnosno do odabira nove Uprave, navodi vecernji.hr

Inače, uz dogovor o sporazumnom raskidu ugovora o radu ministar Tolušić izvijestio je sva tri člana Uprave kako nema namjeru isplatiti ni otpremnine ni višemilijunske bonuse.

SDP-ov Jakovina: Još jedna afera – menadžerski bonusi u državnoj firmi!

Podsjetimo, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, Ivan Pavelić, i još dvoje članova Uprave: Marija Vekić i Ivan Ištok, zatražili su isplatu milijunskog bonusa na koji “imaju pravo” prema tajnom ugovoru kojeg su sklopili u razdoblju 2014.-2105. tj. s bivšim SDP-ovim ministrom Tihomirom Jakovinom.

“Što se tiče poslovanja Uprave, u periodu 2012.-2015., neto dobit je 383 milijuna kuna. Četiri godine prije bilo je 50-ak milijuna kuna. Na to je platila 125 milijuna kuna poreza, a i onda još 60 posto te dobiti. To govori o profesionalnosti ove Uprave, odrađeni su svi poslovi koji su trebali. Prihvaćam kritike oko bonusa koji su bili moguća nagrada. Nisam mogao znati 2012. da će biti tako dobri rezultati”, počeo je svoju priču Jakovina.

“Ne prihvaćam kritike Jandrokovića, jer se prije 2011. godine isplaćivalo milijunske bonuse i gubitašima”, dodao je.

“Sve studije su pokazale kako je prije otkaza u Hrvatskim šumama bilo oko 3000 ljudi viška. Jasna je bila politika naše Vlade da su vode i šume nacionalno bogatstvo RH. Meni je puno važnije to što sada Vlada razmišlja o privatizaciji šuma. Do naše Vlade Hrvatske šume su služile kao bankomat za stranačko zapošljavanje. Snosim odgovornost, pozivam kolege koji su nestranački da povuku svoja potraživanja i da tako pokažu kako su profesionalno radili svoj posao. Oni koji žele zaraditi političke poene na ovome nek pogledaju što su napravili u 6 mjeseci ove Vlade”, rekao je Jakovina braneći se.

Više o aferama bivšeg ministra Tihomira Jakovine čitajte ovdje:

Europska komisija istražuje Hrvatsku zbog sumnje u namještanja natječaja za vrijeme bivše vlasti

Zašto DORH nije SDP-ovog Jakovinu istražio zbog pogodovanja jednoj hrvatskoj šećerani?

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/vecernji.hr