Nakon utvrđenih nezakonitosti raspisan natječaj za ravnatelja Klaićeve bolnice: Zoran Bahtijarević ne ispunjava uvjete

Foto: fah, montaža narod.hr

Zoran Bahtijarević, dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb, odlazi s dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno je raspisan natječaj za ravnatelja, nakon što je Narod.hr pisao da je Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva u rješenju od 5.10.2017. godine, naredila Klinici za dječje bolesti Zagreb da provede natječaj za izbor ravnatelja Klinike u roku 90 dana od primitka Rješenja.

Natječaj za ravnatelja Klaićeve otvoren je do 2. veljače, a onda teče 45 dana, tijekom kojih Upravno vijeće bolnice mora izabrati novog ravnatelja.

No, Bahtijarević se na natječaj ne može javiti jer ravnatelj može biti jedino osoba koja ima status profesora ili docenta, što on nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na natječaj za ravnatelja neću se javiti jer nemam uvjete. Izmjene statuta su normalna stvar u poslovnom svijetu i u institucijama”, rekao je Bahtijarević za Tportal, te tvrdi da je statut mijenjan prije nekoliko godina upravo zbog uvjeta koji sada njemu onemogućavaju da se kandidira.

“Više puta u dvije godine tražili smo izmjenu statuta i nismo dobili odgovor. Dva puta od bivšeg ministra Darija Nakića, a jednom u mandatu aktualnog ministra Kujundžića”, kaže Bahtijarević.

“Molim da se od mene ne radi slučaj. Zabrinutost roditelja naših pacijenata i dijela zaposlenika vezanu uz moj odlazak shvatit ću kao kompliment cijelom timu koji je radio uz mene. Klaićeva je bitna, ne ja, Klaićeva je iznad svih interesa”, poručuje Bahtijarević, ali nije želio reći više detalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspekcija utvrdila: Zoran Bahtijarević nezakonito na mjestu v. d. ravnatelja Klaićeve bolnice 

Podsjetimo, v.d. ravnatelja Zoran Bahtijarević imenovan je još u svibnju 2016. godine, a kako na toj dužnosti može biti najduže godinu dana(dva puta po šest mjeseci), nakon čega je potrebno provesti natječaj i imenovati ravnatelja, jasno je zašto je inspekcija naložila da se natječaj provede. To znači da je Bahtijarević nezakonito na navedenom mjestu već nekoliko mjeseci.

“Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva obavila je zdravstveno-inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno i zapisnikom od 31. kolovoza 2017. godine konstatirano da je Odlukom Upravnog vijeća od 4. svibnja 2016. godine imenovan vršitelj dužnosti ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon donesene Odluke do dana nadzora nije raspisan natječaj za izbor ravnatelja Poliklinike. Navedeno je u suprotnosti s odredbama članaka 39. do 43. Zakona o ustanovama, kojima je propisano da se ravnatelj imenuje na temelju javnog natječaja, te da se do imenovanja ravnatelja ustanove na temelju javnog natječaja imenuje vršitelj dužnosti ravnatelja Ustanove, najduže do godinu dana”, navedeno je u rješenju.

Natječaj za ravnatelja bolnice raspisuje Ministarstvo zdravstva nakon odluke Upravnog vijeća bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.