Anđelka Mađerčić: Svakodnevno prepoznajem i otkrivam da je moja uloga jedinstvena, nezamjenjiva i važna

Anđelka Mađerčić je doktorica medicinske dentologije koja već 16 godina uključena u rad Hrvatske zajednice bračnih susreta i još jedna je iznimna žena kojoj želimo posvetiti pozornost zbog njezinog doprinosa društvu.

Anđelka je rođena u Virovitici gdje je završila i srednju medicinsku školu. Po završetku srednje škole upisala je Stomatološki fakultet i danas radi kao doktorica medicinske dentologije u vlastitoj privatnoj praksi i ugovorni liječnik dentalne medicine s HZZO-om.

„Majka sam dvoje blizanaca, kćeri i sina, koji su studenti te djevojčice, danas majke, koja je dio naše obitelji od svojeg ranog djetinjstva“, rekla je Anđelka.

Radom i služenjem u Zajednici ostvarila sam ravnotežu između onog što živim i onoga što želim

„Obzirom na izuzetno zahtjevne obveze na svom radnom mjestu odmor najviše tražim boravljenjem u prirodi. To konkretno znači uzgoj i njegovanje cvijeća u vlastitom vrlo prostranom dvorištu. Inače, najveći dio svojeg slobodnog vremena posvećujem služenju, zajedno s mužem, Hrvatskoj zajednici bračnih susreta u koju smo uključeni već više od 16 godina“, pojasnila je te dodala kako su u Zajednici nailazili na pažnju, razumijevanje, potporu i ohrabrenje drugih parova pa su se kroz ta druženja usudili neprestano pomicati svoje vlastite granice i sazrijevati kao par.

„Radom i služenjem u Zajednici ostvarila sam ravnotežu između onog što živim i onoga što želim. Tako živeći u vjeri i spoznaja da je Bog neprestano sa mnom, s nama dvoje, u meni jača osjećaj zahvalnosti da sam otkrila pravi smisao života. Dopustivši slobodu svojoj duši, zapravo mogu biti poticaj i radost drugome. Pozivajući se na glas svoga srca u kojem osjećam Božju prisutnost sigurna sam da mogu biti znak svjetla i ukusan okus soli ovom svijetu. Taj osjećaj spoznaje jača moje samopouzdanje, sigurnost i čvrsto uvjerenje da sam kao žena na dobrom putu“, naglasila je Anđelka.

Svakodnevno prepoznajem i otkrivam da je moja uloga jedinstvena, nezamjenjiva i važna

„Ja sebe doživljavam kao običnu, jednostavnu i tihu ženu koja voli i koja je voljena. Radujem se životu. Oduševljena sam i ispunjena svojom ulogom žene, supruge i majke u svojoj obitelji i svojoj okolini. Svakodnevno prepoznajem i otkrivam da je moja uloga jedinstvena, nezamjenjiva i važna. Svoju veličinu i snagu prepoznajem upravo u dosljednosti življenja svojeg ‘ja’ kao žena svjesna svoje nježnosti, blagosti i senzibilnosti za drugoga“, istaknula je te dodala: „Te odlike su jako važne, a mi žene ih moramo svojom intuicijom i mudrošću unositi u naše brakove kako bi isplele niti zajedništva u našim obiteljima te stvorile ozračje topline i sigurnosti doma“.

„Imam osjećaj da nas današnji svijet uči i upozorava da je to slabost, a ne vrijednost. Zato i mi žene trebamo međusobno biti solidarne te ohrabrivati i poticati jedna drugu kako bismo mogle živjeti u punini svu svoju različitost i dostojanstveno ju svjedočiti današnjem svijetu“, ustvrdila je rekavši kako prepoznaje da mi žene jednostavno imamo prirodnu potrebu da budemo postojano, toplo i sigurno gnijezdo iz kojeg će ”polijetati” ljudi, da budemo plodna zemlja koja može držati korijenje stabla i u najvećoj oluji.

„Svoj potpuni rast, sazrijevanje i cvjetanje do punog identitete možemo ostvariti ako svoj život usmjerimo na zajednički put s muškarcem. Ova razmišljanja proizlaze iz mojeg vlastitog života u kojem sam se oslanjala na Božju ljubav i koja me je nadahnjivala te pozivala na život i krijepila moju životnu radost“, poručila je Anđelka.

Anđelka je istaknula kako je najveći uzor u životu njezina majka, koja je svojim izuzetno teškim životom pokazala kako se živi ustrajno i radosno ljubav, odanost i predanost u braku i obitelji.

„Moja majka je dio jednostavnih, malih, ali snažnih žena koje žive i danas pored nas. O njima se niti ne piše, niti ne govori, ali one tako upečatljivo ispunjavaju i uljepšavaju ovaj svijet“, rekla je.

Cijenite same sebe, s ponosom nosite i pokažite svoje kvalitete

“Današnjim mladim ženama poručila bih da budu zahvalne najvećem Božjem daru odnosno da dobiju priliku postati majka. Najveća vrijednost koju možemo ostvariti je darovanje života i da ugrađujemo dio sebe u odgoj svoje djece te da ih usmjeravamo k Bogu. Danas je to izuzetno težak i zahtijevan zadatak kojeg mogu ostvariti samo muž i žena koji su na istom putu oslonjeni jedno na drugo“, naglasila je rekavši: „Žene, usudite se živjeti svoje ‘ja’, svoju osobnost. Cijenite same sebe, s ponosom nosite i pokažite svoje kvalitete. Ne dopustite da vas strah od neuspjeha zaustavi te se usudite riskirati i neprestano tražiti putove kako bi se osjećale voljene i cijenjene prije svega od svojih supruga. Jedino tako možete davati svoj maksimum kao žena, supruga i majka te nenametljivo ovom svijetu pokazati kako je veličanstveno biti žena“.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: narod.hr