Ljilja Vokić: Žena mora biti aktivna prvenstveno radi sebe, ma što god radila

Ljilja Vokić, ravnateljica zagrebačke VII. gimnazije, bivša ministrica prosvjete i sporta iz 90-ih godina (u Matešinoj vladi od 1994. do 1998.) osnovnu školu i gimnaziju završila je u Ljubuškom (BiH), a Filozofski fakultet u Zagrebu.

„Obnašam dužnost ravnateljice VII. gimnazije, jedne od najboljih škola u Hrvatskoj po rezultatima rada učenika i profesora – 95 posto naših učenika upiše na željene fakultete”, poručila je Vokić.

“U slobodno vrijeme nastojim prošetati u Maksimiru. Ta šetnja me odmara i ispunjava posebnim osjećajem sjedinjenja s prirodom. Uvijek kažem, da je građevina ljudsko djelo, a priroda Božje djelo stvoreno za odmor duše i tijela“, naglasila je dodavši: „Kad nešto hoćete, sve stignete i posložite. Kad vam djeca odrastu, sve je puno lakše. Žena mora biti aktivna prvenstveno radi sebe, ma što god radila“.

„Žene su pametnije i okretnije članice društva, pa nisu im tek tako zabranjivali mnogo toga kroz povijest. I danas u nekim zemljama žene su podčinjene. U našem društvu žene se moraju aktivirati puno više, ima širok spektar njihovih aktivnosti od redovitog posla do rada u humanitarnim udrugama. Vrlo je važno da nađete načina brinuti se o sebi i svom zdravlju“, ocijenila je te dodala kako joj je veliki uzor u životu njezina majka.

„Veliki uzor u životu mi je moja majka, koja je rodila osmero djece, a živih hvala Bogu šestero, koja se majčinskom ljubavlju i brigom brinula za nas. Ima velikih i hrabrih žena kroz povijest od kojih možemo mnogo naučiti“, ustvrdila je.

„Mladim ženama bih poručila (savjete nitko ne sluša) da obnove potomstvom našu dragu Domovinu, da vole druge, al i sebe i nađu vrijeme za sebe. Odmorne će imati puno više strpljenja za život i obveze“, zaključila je Vokić.

Izvor: narod.hr
Photo: narod.hr