(FOTO) Neokomunizam: Mladež SDP-a veliča zločinca i masovnog ubojicu!

Foto: www.facebook.com/forummladih.sdpsplit; fotomontaža: Narod.hr

“Danas je Sv. Josip, zaštitnik radnika. Hrvatski sabor ga je 1687. godine jednoglasno proglasio i zaštitnikom hrvatske domovine. Sritan van 1. maj!”, poručio je Forum mladih SDP Split sa svojeg službenog Facebook-profila uz fotografiju komunističkog jugoslavenskog diktatora Josipa Broza Tita, čestitajući današnji blagdan sv. Josipa Radnika i Međunarodni praznik rada.

Tko je bio Josip Broz Tito – jedan od najvećih zločinaca 20. stoljeća

Josip Broz Tito bio je komunistički diktator i masovni ubojica.

Tijekom 1910. Josip Broz završava zanat i postaje bravarski pomoćnik. Nakon upisa u Savez kovinarskih radnika postaje i član Socijaldemokratske stranke Hrvatske i Slavonije.

Na čelo Komunističke partije Jugoslavije dolazi nakon Staljinovih čistki tridesetih godina prošlog stoljeća, u kojima je i sam sudjelovao.

Tada je ubijeno po Staljinovom nalogu kompletno vodstvo Komunističke partije i stotine viđenijih članova, a na čelo Partije došao je misteriozni Tito.

Na vlast dolazi 1945. i bio je doživotni predsjednik Komunističke Jugoslavije i države Jugoslavije vladajući kao diktator.

Bleiburg – Titova zapovijed glasila je: „Pobiti!“

Svjetski izvori navode da je Titov režim odgovoran za smrt više od 570 tisuća ljudi. Zbog toga je s razlogom došao na ljestvicu najvećih zločinaca 20. stoljeća.

Pamti ga se po poslijeratnim zločinima u bivšoj Jugoslaviji – pokolj na Bleiburgu, pamte se križni putevi, pamti se Huda jama, pamte se koncentracijski logori poput Golog otoka, pamte se progoni i ubojstva emigranata.

U Splitu SDP-ov prvosvibanjski skup na Peristilu, na Marjanu bez proslave

Splitski SDP Međunarodni praznik rada 1. svibnja obilježio je skupom na Peristilu uz jugonostalgični žal za ‘prvomajskim proslavama’ kojih nema više.

Predstavnici SDP-a također su kritizirali aktualnu HDZ-ovu gradsku vlast zato što ove godine taj praznik nije obilježen tradicionalnim dijeljenjem fažola (graha) na Marjanu.

Predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur je istaknuo kako je 1. svibnja “naš ljevičarski praznik,” a zatim je ocijenio da “jedna prljava neoliberalna politika dobiva oblik HDZ-a, i vidimo što se dogodilo u Splitu.”

“Ovo odustajanje od 1. maja samo je kruna onoga što su radili,” dodao je Kotur i istaknuo kako SDP “nikad neće dozvoliti da se u Splitu prestane slaviti 1. maj.” “Bit ćemo svake godine s našim drugovima, Splićankama i Splićanima,” poručio je.

SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk je rekao kako na Braču (odakle je on) ove godine ima fažola za prvosvibanjski praznik dok ga “splitska gradska vlast ove godine nije organizirala.”

Bauk je također rekao kako se u Hrvatskoj nedovoljno poštuju zakoni kojima se uređuju radnička prava.

Tijekom govora predsjednika splitsko-dalmatinskog županijskog SDP-a Ranka Ostojić dogodio se manji izgred kad je blizu mjesta na kojem je govorio došla žena sa zastavom oko vrata na kojoj je bio napisano ime splitske tvrtke “Uzor” a ona nekoliko puta uzviknula “lopovi.”
Reagirajući na to, Ostojić je rekao kako je Uzor jedna od tvrtki koje su nestale, te dodao kako “nisu ovi ljudi uzeli 400.000 radnih mjesta, to je ukrao HDZ i njihovi vladajući.”

“Prema tome, kad oni budu organizirali proslavu 1. maja tamo odnesi taj transparent i njima ga zabij”, rekao je Ostojić.

Zahvalio je svima koji su došli na SDP-ov prvosvibanjski skup na Peristilu pa i onima koji, kako je rekao, “ne misle kao mi.”
“Pitam, gdje na drugom mjestu ima proslave 1. maja – u Splitu je nema više,” zaključio je Ranko Ostojić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina