NBA: Najstariji aktivni igrač Carter želi igrati i 22. sezonu

Foto: TheTruthAbout /flickr

Najstariji aktivni igrač u američkoj profesionalnoj košarkaškoj NBA ligi, 42-godišnji Vince Carter objavio je u “podcastu” kojega je snimio sa suigračem iz Atlanta Hawksa Kentom Bazemoreom kako želi igrati i sljedeće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želio bih odigrati još jednu sezonu u Atlanti. Vidjet ćemo što se dogoditi”, rekao je Carter.

Ukoliko zaigra u sljedećoj sezoni, Carter će postati prvi košarkaš u povijesti koji je igrao u 22 različite NBA sezone. Trenutačno dijeli rekord s Dirkom Nowitzkim, Robertom Parishom, Kevinom Willisom i Kevinom Garnettom koji su također nastupili u 21 različitoj sezoni.

Ove sezone Carter je u dresu Hawksa odigrao 76 utakmica tijekom kojih je postizao 7.4 koševa u 17.5 minuta provedenih na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznat po svojim atraktivnim zakucavanjima, Carter se najduže zadržao u Toronto Raptorsima, koji su ga i izabrali na “draftu” 1998. godine, u kojima je proveo šest sezona. Kasnije je još nastupao za Brooklyn, Orlando, Phoenix, Dallas, Memphis i Sacramento da bi prošloga ljeta stigao u Atlantu.

Sa 1481 odigranom utakmicom Carter se nalazi na petom mjestu ljestvice svih vremena u toj kategoriji, iza Roberta Parisha (1611), Kareema Abdul-Jabbara (1560), Dieka Nowitzkog (1522) i Johna Stocktona (1504), a peti je i na ljestvici najstarijih igrača koji su ikada zaigrali u NBA. Svoju za sada posljednju utakmicu odigrao je u dobi od 42 godine i 89 dana. Ispred njega su Nat Hickley (45 godina, 363), koji je 1948. godine bio trener Providence Steamrollersa te je odigrao samo jednu utakmicu, Kevin Willis (44 godine, 224 dana), Robert Parish (43 godine, 254 dana) i Dikembe Mutombo (42 godine, 300 dana).

Olimpijski pobjednik iz Sydneya 2000. godine, Carter nikada nije niti zaigrao u NBA finalu, a kamoli osvojio naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.