Foto: facebook

Tuča, ponegdje veličine i teniske loptice, jak vjetar, pljuskovi, grmljavina… sve to sručilo se poslije podne na Karlovačku županiju pričinivši štetu koja će se tek procjenjivati – na automobilima, krovovima, poljoprivrednim kulturama, voću. No, već i ovako može se reći da će biti milijunska, prenosi N1.

U različitim dijelovima županije olujno je nevrijeme bilo različitog intenziteta, a ako je suditi po pozivima Županijskom centru 112, najjače na ogulinskom i slunjskom području, te Generalskog Stola te u Plaškom.

“Imamo poziva iz svih dijelova županije, a ljudi javljaju i o različitim oštećenjima – električne mreže, krovova na kućama, nastradalim usjevima. U kojoj mjeri, za sad se ne može govoriti”, kazali su za Kaportal u Područnom uredu DUZS-a Karlovac.

Čitatelji javljaju da je u Plaškom i Generalskom Stolu krupan led zabijelio poput snijega, u Ogulinu su vatrogasci na terenu i ispumpavaju poplavljene podrume i ostale prostorije, a čini se da su “najbolje” prošli Ozljani, Dugorešani i Karlovčani – samo s vrlo jakom kišom. Na karlovačkom području palo je 6 litara po četvornom metru.

Štete su ogromne i to na kućama, poljoprivrednim površinama, okućnicama, gospodarskim zgradama, a mnogi od njih kažu da je nevrijeme bilo poput tornada.

“Vrtjelo je, padala je jako tuča, puhao snažan vjetar i dizao krovove, rušio stabla, kaže jedan Ogulinac. Polja zelja koja su prepoznatljiva razglednica ovog kraja u pravom su smislu riječi uništena.

Štete će sigurno biti velike, a Ogulinci su pozvani da ih prijave, javlja OGportal.hr.

Izvor: narod.hr/N1/ogportal.com